Így keresd és találd meg a számodra legmegfelelőbb bankkártyát

Feltételezem, már te is alig használsz készpénzt, főleg, ha épp keresed a számodra legmegfelelőbb bankkártyát. Nem vagy ezzel egyedül, erre tart a világ, a digitális fizetési megoldásoké a jövő, de igazából már a jelen is. Gyakorlatilag már szinte mindenhol tudunk bankkártyával fizetni, ami ráadásul egyre kényelmesebb is.


Azóta végképp elterjedt a bankkártyahasználat, hogy színre lépett a koronavírus. De előtte is sokat dobott a használatán az érintésmentes fizetés lehetősége. Legutóbb pedig épp az segítette ezt a folyamatot, hogy 15.000 Ft-ra emelték a PIN-kód mentes vásárlás limitjét.


De mégis hogy választhatod ki a számodra legmegfelelőbb bankkártyát, ha már úgy néz ki, hogy szinte mindenhol azt fogod használni?


Fő szempontok a számodra legmegfelelőbb bankkártyánál


Gyakorlatilag a te szokásaidnak megfelelően kell bankkártyát választani. Ha csak Magyarországon akarod használni, akkor gyakorlatilag mindegy, hogy melyiket szerzed be. Ha külföldön is szeretnéd használni, akkor viszont már más a helyzet, ugyanis ebben az esetben két opció van.


Amennyiben főleg Európában fogsz külföldön bankkártyával fizetni, akkor a MasterCard mellett tedd le a voksod. Ebből sokkal több kártyaelfogadó-pont van szerte Európában. Ha viszont te a tengerentúlon akarod használni, vagy legalábbis Európán kívül, akkor válaszd inkább a VISA által gyártott bankkártyákat.


A bankkártya mögött egy bankszámla áll


Ahogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll, úgy minden bankkártya mögött egy bankszámla áll. Épp ezért igazából nem csak bankkártyát kell választanod, de válassz bankszámlát is, ha még nincs, vagy ha váltanál. Gondold végig, hogy jelenleg hogyan használod a bankkártyádat, vagy hogy tervezed használni a jövőben. Ez ugyanis nem mindegy.


Át kell gondolnod, hogy milyen sűrűn van, illetve lesz szükséged rá. Mindenkinek más és más számlacsomagok lesznek a megfelelőek. Más csomagot kell választania annak, aki rendszeresen és sokat utal, mint annak, aki egyáltalán nem használja utalásra a számláját. Sok mindenre érdemes figyelni, de például a bankkártyás bolti vásárlások nem lesznek mérvadóak, azok ugyanis számodra minden esetben ingyenesek. Nem így a készpénzfelvétel, ami egyes csomagoknál akár jelentős többletköltséget jelenthet havonta.


Díjak


Sok banknál van olyan akció, hogy az első évben nulla forint a kártyadíj. Igaz, ezt csak az alap bankkártyákra fogod megkapni, a dombornyomott hiper-szuper kártyák továbbra is éves kártyadíj ellenében állnak rendelkezésedre. Azonban ahogy az előző bekezdésben már taglaltam, ne csak az éves kártyadíjjal törődj, a havi számlához és kártyahasználathoz tartozó díjakkal is. Komplexen kell megközelíteni a kérdést, és akkor havi több ezer forintot is spórolhatsz.


Érdekesség, hogy egyes kártyákhoz akár még biztosításokat is kaphatsz ajándékba. Ezt is érdemes figyelembe venni.

Irány a webshop!