Így alakulnak nyáron a pécsi ingatlan árak

Pécs népszerűbb, mint valaha!

A város jelentős vonzerővel bír, már csak a környék kínálta kikapcsolódási lehetőségek apropóján is. A felsőoktatás, a Pécsen elérhető munkalehetőségek és az országszerte ismert városkép együttesen befolyásolják a városban elérhető ingatlanárakat. A koltozzbe.hu ingatlankereső portál információi szerint azonban érdemes óvatosnak lenni a vásárlás során, és a vételáron túli tényezőket is szem előtt tartani.

Nem mindegy a környék!

A felsőoktatási intézmények közelében elhelyezkedő ingatlanok elsősorban azok részéről keresettek, akik befektetési céllal gondolnak a pécsi ingatlanvásárlásra. Rengeteg lehetőség rejlik a dologban, ugyanis minden évben jelentős mennyiségű hazai és külföldi hallgató fordul meg a városban, akik körében az albérletek jelentik a megoldást a szállás problémára. Nem ritka egyébként, hogy a saját ingatlan vásárlását még csak tervezők döntenek az albérlet mellett. Ilyet azonban 100 ezer forint alatt csak nehezen lehet találni. Elsődleges cél tehát a legtöbbek számára a saját otthon megteremtése. De mégis mennyiért tehetjük ezt meg?

30 millió a lélektani határ

Az Egyetemvárosban 17 millióért mindössze 47 négyzetméteres lakáshoz juthatunk, 361 ezer forintos négyzetméteráron. A Nagy Imre úton már 14,5 millióért vásárolhatunk 63 négyzetméteres lakást, itt a négyzetméterárak is barátibbak, 230 ezer forintot kóstálnak. Ha a családi házak érdekelnek, akkor Mecseken, erdő közelében 98 négyzetméteres családi házat vásárolhatunk 35 millióért, de akár 30 millióért is hozzájuthatunk az új otthonhoz a Gyárvárosban. Ha nem adnánk alább a prémium minőségnél, akkor 61 négyzetméteres, újszerű lakást 29 millióért tudhatunk magunkénak, itt a négyzetméterárak is jelentősen megugranak, ugyanis közel 500 ezer forintot kóstálnak. A Mecsek oldalban 39 millióért már rendkívül igényes, kerttel rendelkező családi házat vásárolhatunk.

Jutányosan a belvárosban?

A tapasztalatok azt támasztják alá, hogy például az egyetem, vagy a vásárlási lehetőséget kínáló Árkád közelében rendszerint magasabbak az árak. Természetesen még mindig a belvárosi ingatlanok a legdrágábbak, de közöttük is ki lehet fogni kedvező árkategóriát.Háromszintes házat például 63 millióért kínálnak a belvárosban, ami az elhelyezkedéshez és a mérethez képest jutányosnak mondható.

Sokan vannak, akik kifejezetten befektetési céllal keresnek ingatlant a városban, ez a hasonló nagyvárosok esetében mindig is kifizetődőnek bizonyult. Legyen szó akár befektetésről, akár otthonteremtésről, célszerű mindig több szempontot is vizsgálni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az árak a fekvésnél rendszerint többet nyomnak a latban, pedig ez utóbbi kiemelt szereppel bír a majdani kényelem és komfortérzet szempontjából. Nem mindegy, milyen közlekedési, parkolási lehetőség áll rendelkezésre, mennyire közel vannak a vásárlási lehetőségek, de természetesen az ingatlan állapota sem elhanyagolható. Sokan kifejezetten a felújításra szoruló ingatlanokat keresik, ezek ugyanis akár milliókkal a piaci ár alatt elérhetőek, és egyéni igényekre szabva újíthatóak fel.

Irány a webshop!