Hová tűnt báró Biedermann Rezső vadászfegyvere?

A Mecsekerdő erdei iskolái idén ünneplik 25. évfordulójukat, a jubileumi évet egy nyáron és ősszel bejárható, ikonikus helyszíneket is érintő, hét elemből álló túraprogrammal teszik emlékezetessé. A résztvevőket a Kikerics és a Mókus Suli erdőpedagógusai kalauzolják. A sorozat negyedik túráján nem csak a természet szépségeivel ismerkedhetnek a résztvevők, hanem egy történelmi rejtély nyomába is erednek.

A jubileumi túrasorozat következő, negyedik része szeptember 12-én, vasárnap indul a csodálatos zselici erdőkkel ölelt Sasrétről, a Kikerics Erdei Iskolától. A túra teljes hossza három kilométer, amely bejárja a helyi szigetet, a báró Biedermann Rezsőt is lenyűgöző ősbükköst, valamint az innen eredő, az egykor itt élő vadalmafákról és a vizébe hulló termésükről elnevezett Almás-forrást, a madármegfigyelő házikót és a híres vadászkastélyt, valamint a XX. század elején a sasréti erdőbirtok vezetője és a ma is működő vendégház építője, Bázler Ernő által épített Mária kegyhelyet. Az erdei túra a természetjárás mellett nyomozás és időutazás is, ahol felelevenednek az 1900-as évek uradalmi hagyományai, szokásai, miközben arra a rejtélyre is fény derülhet, hogy ki lopta el Biedermann báró vadászfegyverét.


Kép
Erdei pihenőhely Sasréten
Fotó: Guba Csaba

Az ősz folyamán további négy túrán lehet még részt venni és azok, akik a sorozat keretében legalább 25 kilométert gyalogolnak, a Mecsextrém Park a következő szezonjára szóló, egész éves bérletet is nyerhetnek.

Program:

Találkozó: 2021.09.12., 10:30, a Kikerics Erdészeti Erdei Iskolánál (Megközelíthető a 67-es útról személyautóval, vagy Almamellékről az erdei kisvasúttal. A kisvasút Almamellékről: 10:00, Sasrétről 13:00 és 16:00 órakor indul)

Útvonal: Erdei Iskola – Biedermann vadászkastély - Erdei Iskola

Táv: 3 km

Részvételi díj: 1 000 Ft/fő (a vasúti díj külön fizetendő)

A programra a tura@mecsekerdo.hu e-mail címen lehet regisztrálni, legkésőbb 09.10-én 12 óráig.


Kép

További jubileumi túrák

10.02 Őszi kikerics túra

10.09 Gyertek velünk erdőt járni! – Remete-rét és a Lapis

10.16 Fotótúra az őszi ősbükkösben.

11.06 Gyertek velünk erdőt járni! – Dömörkapu és Kantavár


Kép
Sasréti_vadászház 2
Fotó: Guba Csaba

Részletek a Mecsekerdő honlapján és facebook oldalán:

www.mecsekerdo.hu

facebook.com/events/4168489189897148/

Irány a webshop!