Hol kereshetsz értékesítőként a legjobban?

Azok, akik már tartósabb ideje értékesítőként dolgoznak, tudják, hogy egy új munkahely esetén az egyik legfontosabb kérdés az, milyen arányú jutalékra lehet számítani. Ez szektoronként igen nagy eltéréseket is mutathat, de azért nem árt az óvatosság. Hiszen azok a területek, amik magasabb jutalékkal kecsegtetnek, azokon lényegesen nehezebb érvényesülni is. A következő cikkben összeszedtük neked, hogy hol tudsz igazán magas fizetést szerezni, ha már kellőképpen tapasztaltnak érzed magad a szakmában, vagy csak egy kis kihívást keresel.


BIZTOSÍTÁSOK


Többen állítják, hogy ha biztosítást tudsz eladni, akkor tulajdonképpen bármit eladsz. Itt a legnagyobb nehézség abban rejlik ugyanis, hogy a biztosítás nem nyújt azonnali szolgáltatást, sőt, megesik, hogy egyáltalán nem kerül sor arra, hogy a biztosítónak fizetési kötelezettsége keletkezzen. Ennek ellenére az ügyfelek havi/negyedéves/éves rendszerességgel fizetnek valamiért, amiben bíznak, hogy sohasem kell igénybe venniük. Nos, ha ebből a helyzetből tudsz fordítani, és sikerül meggyőznöd róla az embereket, hogy igenis szükségük van erre a biztonsági hálóra maguk mögött, akkor bizony meg is érdemled azt a magas jutalékot, amit ezek a társaságok fizetnek az üzletkötőiknek.


Még nem érzed magad kellőképpen rátermettnek a legjobban fizető területekhez, de szeretnél ezek egyikén brillírozni? Keresd fel a SalesKurzus.hu weboldalát, ahol számos értékesítési képzés közül válogathatsz a kezdőtől a profi szintig.


INGATLANKÖZVETÍTÉS


Ezen a területen kettős feladattal vagy ellátva. Egyrész meg kell győznöd az eladó ingatlan tulajdonosát arról, hogy a Te szakértelmedre is szüksége van az értékesítéshez, másrészről pedig meg kell találnod az ideális vevőt is. Az számít potenciális vevőnek, akinek megvan a megfelelő anyagi fedezete, azon a környéken keresgél, vagy legalábbis meggyőzhető róla, és természetesen tudnod kell úgy bemutatni az ingatlant, hogy az vonzó legyen a számára.


Itt számolni kell azzal is, hogy bizonyos esetekben egy-egy ingatlannal hosszabb ideig, akár hónapokig (szélsőségesebb esetekben évekig) kell foglalkozni, lehet, hogy sok embernek bemutatod, mire megérkezik az ideális vevőjelölt. De ha sikerül nyélbe ütnöd egy üzletet, akkor a magas ingatlanárak következtében a jutalékod is számottevő mértékű lesz.


MLM RENDSZEREK


A multi-level marketing jellegű cégek a megspórolt marketing költségeket tudják az értékesítőik között szétosztani a végzett munkájukért cserébe. Félreértés ne essék, itt nem a pilótajátékokról van szó. Ebben az esetben nem az újonnan belépő tagok befizetéseit osztják szét a felső vonalon, hanem tényleges termékértékesítésről van szó. Mivel közvetlenül a végfelhasználókat kell megtalálnod, nem egyszerű a feladat, de cserébe a jutalék kimondottan kecsegtető.

Irány a webshop!