Hatékony biztonsági rendszerek IP hálózati rögzítő segítségével

Miért számít napjainkban kifejezetten hatékony és korszerű megoldásnak az IP hálózati rögzítők alkalmazása? Mivel tudnak ezek a készülékek többet a DVR technológiát használóknál? Többek között ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ a cikkben. Továbbá külön kitérünk a DEFLOC-nál kapható IP hálózati rögzítők egyes előnyeire, valamint a vásárlás során leginkább megfontolandó szempontokról is szót ejtünk.

Pontosan mire utal az IP hálózati rögzítő elnevezés?

Az IP alapú videó rögzítő elnevezése a működésének a sajátosságára utal. Egész pontosan azt a hálózatról érkező képek tárolási képességét jelenti, amellyel az analóg rendszerek például nem rendelkeznek.

Másnéven NVR-ként szokás rá hivatkozni, amely a Network Video Recorder kifejezés rövidítésének felel meg. Egy teljes egészében digitális működésű eszközről beszélünk, amely lokációtól függetlenül képes a szintén IP alapú kamerák által felvett kép rögzítésére.

Az analóg rendszerekkel kapcsolatban alkalmazott DVR megoldásnál azért tud többet, mert nemcsak a jelfeldolgozás, a tömörítés és a tárolás oldható meg a segítségével digitális formában, hanem a digitalizált és tömörített videó adatfolyamként érkező képeket is képes feldolgozni.

Milyen előnyökkel járhat az NVR rögzítő alkalmazása?

Az egyik legfontosabb előny az NVR kapcsán a fizikai elhelyezésnél rendelkezésre álló szabadság. A rögzítő ugyanis abszolút független lehet a kamerarendszer összes többi elemétől.

Tehát a hálózat tetszőleges pontjára rá lehet tenni. Helyet kaphat a megfigyelő szobában, a kamerák közvetlen közelében, továbbá a kameráktól egészen távol eső helyiségek valamelyikében is.

Szintén előnyös lehet, hogy az analóg megoldások kapcsán alkalmazott koax kábelek hosszúságával már nem kell számolni. Ez rengeteg fáradságos munkát takaríthat meg a számunkra.

NVR rögzítővel az is megoldható, hogy a megfigyelő személyzet, a diszpécserek vagy a biztonsági őrök helyett csakis kizárólag az arra illetékes személyek kerüljenek közvetlen kapcsolatba magával a készülékkel. Ezáltal tovább javítható a kialakított biztonsági rendszer hatásfoka.

Lehetséges szempontok az IP hálózati rögzítő választásakor

Természetesen fontos kérdés lehet, hogy IP hálózati rögzítő vásárlását fontolgatva mi alapján hozzon döntést az ember. Elvégre hasznos volna némi támpont akár a megbízhatónak mondható gyártók, akár a kulcsfontosságú paraméterek tekintetében.

Az előbbi kategóriánál az innovációban úttörőnek számító Hikvision termékeivel globális szinten is abszolút elégedettek a felhasználók. Az egyes készülékeket jellemző paramétereknél pedig főként a csatornák száma, a rögzítési sávszélesség paraméterei, a riasztási ki- és bemenet lehetősége, valamint az egyszerű kezelhetőséget elősegítő funkciók megléte nevezhető egyértelműen fontosnak.

Irány a webshop!