Gyógynövényekkel a kínzó, viszkető szúnyogcsípések enyhítésére

A nyári meleg estéken szeretünk több időt tölteni a szabadban, megélni a pillanatot, élményeket gyűjteni, ennek azonban gyakran véget vet a szúnyogcsípések okozta kínkeserves viszketés. Nézzünk meg néhány gyógynövényt, mely segít a bosszantó viszkető érzés csillapításában!

A SZÚNYOGCSÍPÉS TUDNIVALÓI

Köztudott, hogy a csípés helye iszonyatosan viszket, ennek az az oka, hogy a nőstény szúnyog speciális kémiai anyagot fecskendez a bőrbe, így a vérszívás egyszerűbbé válik, viszont a szervezetünk immunrendszere aktivizálódik. A kínzó viszketés pedig folyamatos vakarásra késztet, ezáltal a termelődő hisztamin sokkal nagyobb területen oszlik szét, ami még további kiválasztást eredményez. Fokozódik a viszketés, a szúrás helye pedig megduzzad, és kipirosodik.

Gyakran ki is sebesedhet a rengeteg kaparózástól, ami teret engedhet számos kórokozó bejutásának. A bőrfertőzések elkerülése érdekében és a viszketés mielőbbi múlásáért, fontos visszafogni a vakarást. A hisztaminnak jelentős szerepe van a gyulladásos folyamatokban, aktívan részt vesz az immunválaszban. Nem véletlenül tapasztaljuk tehát az erőteljes, olykor már fájdalmasan viszkető érzést bőrünkön egy-egy csípés után.

GYÓGYNÖVÉNYEK A VISZKETÉS ELLEN

Az egyik legfontosabb teendő, hogy minél hamarabb enyhítsük a viszketést speciális készítményekkel. Egyedül így kerülhetők el a felülfertőződések és gyulladások. A hűsítő, nyugtató teafa és az eukaliptusz illóolajat tartalmazó gélek, permetek alkalmazása sokat segíthet. Olyan készítményeket célszerű választani, melyek gyulladáscsökkentő komponenseket, bőrregenerációt támogató hatóanyagokat tartalmaznak, mindemellett mentesek az allergiát kiváltó anyagoktól.

Manapság számos kifejezetten ezekre a kozmetikumokra szakosodott webáruház nyújt lehetőséget a kipróbálásukra. A kedvencem a BIOLA Webshop, ahol natúr kozmetikumok bőséges kínálatából válogathatunk, különféle bőrproblémákra szabottan, miközben mindegyik a gyógynövények természetes erejével nyújt segítséget. A nyári időszakban gondolnunk kell a kisbabákra is, a Biola Webshop babaápolás szekciójában számos nélkülözhetetlen készítmény elérhető.

NATÚR TERMÉKEK A CSÍPÉSEK ENYHÍTÉSÉRE

Egy készítmény, amely rovarcsípések esetén enyhíti a kínzó tüneteket, ez a hűsítő gél, amely a gyógynövények által mérsékeli a viszketést. A Biola Bio centella bőrregeneráló elixír a hámregenerációt is segíti. Gyorsítja a szövet gyógyulását, gyulladáscsökkentő, regeneráló hatóanyagokat tartalmaz, a hidratáló komplex révén a bőr táplálásáról is gondoskodik. A tigrisfű mellett számos bioaktív komponensének köszönhetően remek választás. A legösszetettebb készítmény, mely a csípésektől kezdve, a sérüléseket, elkapart területeket is hatékonyan regenerálja.

Egy másik termék, melyet mindenképpen célszerű magunknál tartani, az a Naturissimo jéggél. Közvetlenül rovarcsípés után hűsíti, nyugtatja a szúrás területét. Mentol, kámfor tartalom mellett, a teafa és az eukaliptusz illóolaj gyors segítség a bosszantó viszketésre. Enyhítsd a tüneteket te is gyorsan és hatékonyan!

Irány a webshop!