Gyerek munkaruhák a biztonság érdekében

A gyerekek szeretik utánozni a szüleiket, így sokszor az öltözködésüket is lemásolják. Számukra a szerepjáték a tanulási folyamat része, így nem véletlen, hogy a munkaruházattal foglalkozó gyártók gyerek munkaruhákat is készítenek.


A legtöbb kisfiú imád szerelni, így érthető, ha a ruházatukban is hasonlóak szeretnének lenni, mint az igazi szerelők. Másfelől sok családban bevonják a gyerkőcöket is az otthoni munkákba, így érdemes biztonságos felszereléssel ellátni őket is.


Miért szükséges a gyerek munkaruha?


Bár a gyerekek nem végeznek komoly feladatokat a ház körül, a veszélyek ugyanúgy rájuk is leselkedhetnek, mint a valódi munkát ellátó szakemberekre. A Netpolc gyerek munkaruha kínálata tökéletesen lefedi a különböző szakmák által viselt ruhadarabokat.


A kockázatok minimalizálása érdekében első lépésként adjuk gyermekeinkre a felnőttek ruházatának mintájára készült munkaruhát. A játékkalapáccsal, műanyag szerszámokkal kevésbé kockázatos a barkácsolás, ám a játék hevében előfordulhatnak kisebb-nagyobb balesetek, így minden eshetőségre fel kell készülnünk.


Klasszikus munkásnadrág


Elmondhatjuk, hogy a legtöbb munkásnadrág a klasszikus kantáros fazon, melynek több előnye is van. Elsősorban a számtalan zsebet emelhetjük ki, melyekben a szerszámok, segédeszközök elférnek. A gyerekek számára tervezett modellek - hasonlóan a felnőtt ruhadarabokhoz - rendelkeznek zsebekkel. Az oldalzsebeken túl a mellkason elhelyezkedő nagyobb méretű helyre is pakolhatunk.


A kényelem szintén fontos szempont a munkaruházat viselésénél. A gyerekek játék közben igénylik, hogy könnyedén tudjanak mozogni a ruhájukban. A kantáros nadrágok speciális kialakításának köszönhetően a gyermek pólója, pulóvere nem fog kicsúszni a nadrágból, így tökéletesen védve lesz a dereka.


A tartós anyagból készült munkaruha jól bírja a terhelést, a földön való csúszás-mászást, így hosszú ideig tudja kiszolgálni a gyerkőc igényeit. A mérete is változtatható egy bizonyos fokig, hiszen ha egy számmal nagyobb nadrágot veszünk, később a pántok gombolása változtatható, és a nadrág szára is leengedhető.


Láthatósági mellény


A legtöbb szakmában a munkavédelmi eszközök esetében már elvárás a fényvisszaverő anyag használata. A gyerekek esetében kiválóan használhatóak a láthatósági mellények az utcai közlekedés során. A funkcióját tökéletesen ellátó mellények kis mérete jól illeszkedik majd a gyermek testalkatára. Tépőzárak segítségével tudjuk teljesen testre szabni ezt a ruhadarabot.


Ügyeljünk a méret választásnál arra, hogy a gyermek már a ruházata fölé veszi a mellényt, ráadásul egyes esetekben még a hátizsák is a fényvisszaverő ruhadarab alá kerül! A pillekönnyű, színes anyagból készült láthatósági mellényen több fényvisszaverő csík található, melyek segítségével a közlekedésben résztvevők szürkületben vagy sötétben is azonnal észlelik a gyermek jelenlétét. Életet menthet ez az egyszerű kiegészítő, így jó, ha mindig a gyermeknél van.


Irány a webshop!