Gyakori hibák a burkolat fugázásakor

Van pár olyan gyakori hiba, amelyet előszeretettel követünk el a burkolat fugázásakor. A meseszép végeredményért azonban érdemes ezeket elkerülni. Semmi esetre se essünk abba a hibába, hogy azt gondoljuk, a művelet rendkívül egyszerű és bárki megcsinálhatja. Ezzel nem érdemes gyorsan végezni, hiszen az nem hoz hasznot. De vajon mire érdemes ügyelni? Ebből a cikkből minden kiderül!


A burkolat fugázása


Mint már említettük, az otthoni munkát nem jó gyorsan letudni, hiszen attól nem lesz szép lakásunk. A hibák között számos apróság fellelhető, amelyre a legtöbben már nem figyelnek oda, pedig sok gondtól megóvhat bennünket. De vajon melyek ezek?


Hibák fugázás esetén


1. Az első hiba, hogy nem megfelelő fugázóanyagot választunk. Minden helyiségnek másra van szüksége, így érdemes a vásárláskor szakmai segítséget is kérni a boltban. Így nagyobb eséllyel viszünk haza minőségi terméket. Mindenképpen vegyük számításba, hogy hova helyezzük majd a burkolatot, illetve azt is, hogy milyen igénybevételre számíthat majd az adott térben. A fürdőszobába és a konyhába például ajánlott vízlepergető és penészálló változatot választani, hiszen ezek kisebb eséllyel használódnak el.

2. A második hiba, hogy nem készítjük elő gondosan az adott felületet. Mielőtt bárminek nekiállnánk, távolítsunk el onnan minden rászáradt piszkot és szennyeződést. Így esélyt adunk annak is, hogy a burkolat nem válik le a helyéről két hónap után. Érdemes tehát itt is körültekintőnek lenni.

3. A burkolat fugázásakor nem érdemes spórolni sem. Gyakran esünk abba a hibába, hogy a fugázóanyagból gyenge minőségűt vásárolunk meg. A nem megfelelő termék beszerzésének és használatának azonban komoly következményei lehetnek. Előfordulhat az is, hogy az egész műveletet újra kell kezdeni, amely mind pénzben, mind időben jóval többet emészt fel.

4. A ragasztó használata után sokan nekiállnak azonnal fugázni. Ez azonban hatalmas hiba, hiszen az anyagnak száradásra van szüksége. Várjuk meg, amíg teljesen használható lesz, csak ezt követően folytassuk a munkát.

5. A fugahézagok gondos megtisztítása is rendkívül fontos, hogy ne maradjon bent üres rész, esetleg hézag vagy lyuk.

6. A fugázáskor a csomagoláson leírt utasításokat érdemes folyamatosan követni. Nem véletlen lát el a gyártó bennünket tanácsokkal, így a legjobb, ha minden esetben betartjuk az ott olvasottakat.

7. A leírásból az is kiderülhet, hogyan kell keverni és pihentetni az anyagot ahhoz, hogy megfelelő állagot kaphassunk. Érdemes ezt is betartani, hogy könnyedén használhassuk a vásárolt terméket.

8. A fugázott részt azonnal mossuk és tisztítsuk meg. Később jóval nehezebb lehet a munka.

9. Hibaként felmerülhet az is, hogy nem a megfelelő hőmérsékleten dolgozunk. Mindenképpen ideális időjárási körülményeket kell teremteni a burkolat fugázásához.

Irány a webshop!