Fiatalos arcbőr 50 felett is - a gyógynövények erejével

A változókor hatásai jócskán megmutatkoznak a külső megjelenésben is, s ahogyan az ösztrogén szintje lecsökken, úgy a bőröregedés jelei is egyre láványosabbá válnak. A bőrmegújulás folyamata lelassul, bőrünk elvékonyodik, emellett kevesebb kollagén, elasztin és kötőszöveti strukturális anyag termelődik.


Egyre több új ránc jelenik meg, s a meglévők tovább mélyülnek. Mit tehetünk a bőröregedés lassítása és a hatásainak mérséklése céljából? Ebben a cikkben hozunk néhány hasznos tippet!


Az idő nyomot hagyhat a bőrünkön


Sajnos a menopauza időszakában különösen látványossá válhatnak a természetes folyamatból fakadó változások, azonban nem kell ebbe feltétlenül beletörődnünk, a BIOLA Webshop kínálatában nappali arckrémek, arcápoló gélek bőséges választéka vár minket, melyek között speciálisan érett bőrre való termékek is elérhetőek.


Természetes jelenség, hogy idővel a bőrünk már nem ugyanolyan selymes és ragyogó, mint a húszas-harmincas éveinkben. A kevesebb ösztrogén sajnos együtt jár az alacsonyabb nedvességtartalommal is, ez pedig még inkább kedvez a ráncok, finom vonalak megjelenésének.


Szintén észrevehető, hogy lelassul a regeneráció, ugyanis az öregedő bőrnek romlik a vér-, azaz tápanyagellátottsága. Ez ellen azonban sokat tehetünk, ha a megfelelő készítményeket egy serkentő masszázs kíséretében visszük fel arcunkra. Ne hagyjuk ki a nyak és a dekoltázs területét sem!


Mi mindent tapasztalhatunk még?


Az öregedési folyamat nemcsak a kültakarónkat érinti, hanem az alatta lévő izmokat, csontokat is, ez azt jelenti, hogy lényegesen veszíthetünk arcizmainkból, ahogyan az arccsontokon is negatív változások tapasztalhatók. Már nem képesek ugyanúgy megtámasztani a felsőbb rétegeket, s emellett sajnos a bőraljában lévő zsírpárnácskák is elvékonyodnak. Mindebből következik, hogy arcunk beesetté, kevésbé fiatalossá válik.


A megereszkedett, petyhüdt arcbőr ellen viszont sokat tehetünk. Nem állítjuk azt, hogy az öregedés megállítható, azonban bőséges az eszköztárunk a késleltetésére, valamint a mérséklésére. Mondhatjuk úgy is, hogy méltósággal, mégis szépen, fiatalosan öregedhetünk. Nem kell tehát beletörődni ezekbe a természetes folyamatokba, legalábbis nem úgy, hogy hátradőlünk, és tétlenül viseljük. Elejét vehetjük az idő előtti bőröregedésnek, hiszen lelassíthatók a negatív változások.


Használjuk ki a természet jótékony hatásait!


Vessünk be speciális arcápolókat, melyek anti-aging hatóanyagokban gazdagok, remek választás például a BIOLA Bio gránátalma Age Defying nappali arckrém, amely értékes összetevőinek köszönhetően vitalizál, hidratál, ugyanakkor segít a feszesebb bőrállapot megteremtésében. Tökéletes mellé a BIOLA görögszénás és barackmagolajos éjszakai arckrém, amely gyógynövény-kivonataival, bőrtápláló olajaival segíti a fiatalos arcbőr fenntartását.


A döntés a miénk, ne hagyjuk veszni a természet kedvező hatásait, illesszük be a megfelelő készítményeket a szépségmegőrző rutinunkba!


Irány a webshop!