Ezeket a könyveket érdemes elolvasni az életmód, egészség kategóriában

Egészséges táplálkozás, testmozgás, önismeret-önfejlesztés, szépségápolás, gyógykezelés: csak néhány olyan téma, amely az emberek többségét érdekelni szokta. Ezekkel kapcsolatban általában rengeteg kérdésünk van, ám sokszor nem találjuk a megfelelő válaszokat. Az életmóddal, egészséggel kapcsolatos könyvek segítségünkre lehetnek a válaszok megtalálásában. Számos olyan hasznos tippet, trükköt sajátíthatunk el belőlük, amelyek megkönnyítik életünket, és megoldást nyújthatnak a különböző problémáinkra. Három népszerű kötetet mutatunk most be.

Dr. Joel Fuhrman - Egyél az egészségedért

Mind tudjuk, hogy mennyire fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás egészségünk megőrzéséhez. Mégis, sokunknak valahogy problémát jelent megtalálni az ideális étrendet.

Dr. Joel Fuhrman könyve azoknak segíthet a mindennapokban, akiknek gondot okoz a helyes táplálkozás kialakítása. A kötet naprakész táplálkozástudományi kutatások alapján készült, és teljes étkezési programot kínál. Ez azt jelenti, hogy komplett menüsorokat és könnyedén elkészíthető recepteket is tartalmaz.

Ha követjük a könyv által előírt étrendet, akkor hozzájárulhatunk egészségünk védelméhez, megelőzhetjük a keringési zavarok, emésztési problémák és cukorbetegség kialakulását, valamint csökkenthetjük a demencia, a rák, a szívroham és az agyvérzés kialakulásának kockázatát.

Nick Trenton - Ne agyald túl!

A Mai-Könyv.hu egészséggel kapcsolatos könyvei közül nagy népszerűségnek örvendenek azok, amelyek lelkiállapotunkkal foglalkoznak. Egy ilyen közkedvelt kötet a Ne agyald túl! is, amely a stressz csökkentésével, a negatív gondolatok elengedésével és a jelenre való összpontosítással foglalkozik.

Nick Trenton művével a stressz és szorongás ellen szeretne segítséget nyújtani. Ennek érdekében olyan hatékony technikákat mutat, amelyek könnyedén elsajátíthatóak és bevethetőek a hétköznapokban.

A teljesség igénye nélkül néhány kiemelt téma a könyvben: stresszkezelés 4 lépésben, narratív terápia és kivezetés, autogén tréning, irányított imagináció és vizualizáció, progesszív izomlazítás, feszültségmenedzsment.

Dr. Hidvégi Tibor - Civilizációs betegségek

Mai modern világunk remek táptalajt nyújt a különböző betegségeknek. A szív- és érrendszeri betegségek, a daganatos megbetegedések, a cukorbetegség vagy a tüdő különféle megbetegedései ma már gyakoribbak, mint gondolnánk. Ezek a betegségek azonban megelőzhetőek, hívja fel figyelmünket Dr. Hidvégi Tibor a könyvében.

A könyv orvosok, dietetikus és gyógytornász segítségével készült, így valóban hiteles képet ad a leggyakoribb betegségekről, illetve azok megelőzésének módszereiről. Amennyiben valakinek problémát jelent saját egészsége, érdemes elolvasnia!

Irány a webshop!