Eljött az idő: az autók felkészítése a cudar időkre

Ismét elérkezett az ősz, és a gépjárműveinket fel kell készíteni télre, a hideg időszakra. Az olajcsere, a futóművek ellenőrzése és a gumicsere megszokott művelet. Ezenkívül számos olyan apróság van, amit megtehet a gépjárműve biztonsága és az Ön kényelme érdekében.

Ha régebbi járművet vezet, akkor lehetséges, hogy télen a nagyobb oktánszámú, egyszersmind kíméletesebb üzemanyagot tankol. Az olajat nagyobb viszkozitásúra cseréli. Valljuk be, ezek szükséges óvintézkedések, amelyekkel a kocsija élettartamát növelheti, és egyidejűleg a szervizköltséget is csökkentheti.

Reméljük, hogy minden részletre figyel! Az új autók esetében természetesen ezek a teendők nem annyira számottevőek. Ennek ellenére a megfelelő gumi, olajok és folyadékok biztosítása elengedhetetlen.NE INDULJON EL TÉLEN A NYÁRI GUMIKKAL

Csakis téli gumit használjon jeges és behavazott utakon. A féktávolság növekedése a gumik életkorával és azok kopásával egyenes arányban van. Ezért ha úgy érzi, hogy a gumik már elkoptak, inkább cserélje le azokat. Fő a biztonság!

De ami ennél is fontosabb, és egyúttal az autója egészségét is biztosíthatja: a megfelelő téli olaj és üzemanyag használata. Nem is gondolná, mekkora teljesítménybeli különbségek tapasztalhatók a jó minőségű motorolajok használatával, amelyeket az OlajShop.hu webáruházban is megtalálhat.

MIRE FIGYELJÜNK MÉG A TÉL BEÁLLTA ELŐTT?

Általánosságban elmondható, hogy egy átfogó vizsgálat és szerviz jót tesz a kocsinak. Így van ez a téli időszak beállta előtt is. Ha itt van az ősz - márpedig most itt van újra a gépjárműveket legjobban leterhelő hideg idő kezdete - akkor arra kérjük, hogy nézesse át az autót.

A vezetékek sérülései hozzájárulhatnak a kellemetlenségekhez. Senki sem szeretné órákon át indítgatni a kocsiját a farkasordító hidegben. Ha a kocsi az első gyújtásra kivétel nélkül mindig beindul, akkor elmondható, hogy a gépjármű jó műszaki állapotban van. Ekkor az akkumulátor is jó állapotúnak tekinthető. Tekintse meg az OlajShop.hu motorolaj kínálatát a jó téli teljesítmény biztosítása érdekében.

MIT TEHETÜNK, HA JÖN A FAGY?

A kocsi szigetelő kédergumi elemeit érdemes gumiápoló anyaggal bekenni. Ezzel megvédhetjük a fagykároktól, hogy azokat később kelljen lecserélni. Egy kédercsere sokkal többe kerül, mint az évi egyszeri műanyagápoló.

Az ablaktörlőre is vigyázhat. Hogyan? Egyszerű: ne használja a fagyos szélvédő lekaparására. Ha befagyott a szélvédő, akkor inkább használjon fagyoldó szert, vagy kaparja le a jeget, miközben az ablakfűtéssel melegíti fel a felületet.

Az ablaktörlőket akár egy-két úgynevezett fagyos törlés is tönkreteheti. Ha nem szeretne csíkos és átláthatatlan szélvédőt, akkor inkább legyen körültekintő. Egy bónusz tipp: a téli ablaktörlő folyadékkal is lelocsolhatja a jeges felületet, hogy az hamarabb felolvadjon.

Irány a webshop!