Ékszerek és a kézfertőtlenítő kapcsolata

Manapság kézfertőtlenítő nélkül szinte sehova sem megyünk. Használni kell közlekedés után, vásárlás után, sőt vannak, akik hazaérve is inkább azt használják kézmosás helyett. Azt, hogy ez mennyire árt a bőrünknek, mindenki tapasztalja a saját kezén, de vajon az ujjunkon viselt eljegyzési gyűrűre milyen hatással van?


Tények és tévhitek


Többféle mendemonda kering a körül, hogy milyen hatással van az eljegyzési gyűrűre a kézfertőtlenítő, de nehéz megállapítani, hogy melyikben van tényleges igazság. Úgy tartják, hogy ezek a szerek mind a drágakövekre, mind az ékszerek alapanyagára negatív hatást gyakorolnak, így nagyon óvatosan kell bánni velük. Drágakövek esetében a fény elvesztését, a kő mattulását jelenti, de akár a foglalat deformitását vagy épp kilazulását is eredményezheti. Az eljegyzési gyűrűk alapanyaga általában az arany, ezért nem meglepő, hogy ha a fényes gyűrű, a kézfertőtlenítők rendszeres használata után veszít a fényéből. Ez a folyamat önmagában is megtörténne, csak ebben az esetben gyorsabban. Jó hír szerencsére, hogy egy ügyes ötvösmester bármikor vissza tudja állítani a gyűrűk eredeti fényét, de ettől függetlenül érdemes nagyon vigyázni rá. Az Gyűrűgurunál nagyon jó áron juthatunk a legfontosabb gyűrűkhöz, így semmiképp ne hagyjuk ki a termékek átnézését!


Kövek tekintetében a gyémántot meglehetősen nehéz károsítani, hiszen törhetetlen és szinte semmire nem reagál állagromlással, de azért egy klóros és magas alkoholtartalmú kézfertőtlenítő azért nyomot hagyhat rajta. Éppen ezért próbáld meg minél inkább megóvni az ékszereidet!


Mit tehet egy menyasszony?


A legjobb lenne, ha ebben az időszakban nem tennénk ki a gyűrűket a kézfertőtlenítők áldatlan hatásának, de ki képes arra, hogy hosszú hónapokig ne hordja a szerelem jelképét? Ez lehet eljegyzési vagy épp karikagyűrű, a hatás mindnél ugyanaz, hiszen a fertőtlenítő nem válogat.


A legjobb megoldás, ha a kézfertőtlenítő használatát azokra a lehetőségekre korlátozzuk, amikor nincs más mód a kéztisztításra. Mondjuk tömegközelekedés használata után reális, hogy szükséges lehet, de ha hazaérünk, akkor igenis egy alapos szappanos kézmosással kezdjünk, ne nyúljunk lustán a fertőtlenítőért. Ha muszáj használni, akkor még azt megelőzően vegyük le a gyűrűt, majd ha végeztünk a művelettel, akkor pár másodperc múlva vegyük vissza.


Jogosan merül fel a kérdés, hogy ebben az esetben nem veszünk vissza a kezünkre ugyanúgy mindent, hiszen az ékszeren is megmaradhat a kosz. Ezért elengedhetetlen az otthoni szappanos kézmosás, mert akkor a gyűrűt is finoman átmoshatjuk.


Ha úgy vesszük észre, hogy kicsit ráférne a gyűrűre az ápolás, akkor ne habozzunk, keressünk egy speciálisan erre készült fertőtlenítő kendőt és merjük használni!

Irány a webshop!