Egy stílusos konyhában minden finomabb lesz

A konyha berendezése nagyon fontos minden otthonban, pont mint az összes étteremben. Ez az a hely, ahol nem csupán az élelmiszereket tároljuk és készítjük elő a sütéshez-főzéshez, hanem nagyon gyakran itt is fogyasztjuk el a kész ételeket. Pont ezek miatt is e helyiség jól átgondolt és ergonomikus kialakítása elengedhetetlen. Egy ötletesen, praktikusan és stílusosan berendezett konyhában öröm az ételkészítés és annak elfogyasztása is.


A jól kialakított helyiség már fél siker


A DODO konyhával foglalkozó oldalán a legjobb helyen jársz, ha számodra is fontos az, hogy ennek a helyiségnek a berendezése olyan legyen, amely egyszerre egyszerű, stílusos és egyedi, s nyugodt légkört biztosít a főzés minden fázisához.

Nagyon sokféleképpen kialakítható egy helyiségből a konyha, ám érdemes pár alapvető szabályt betartani. Ha a konyha felszerelése jól megtervezett, akkor a munkafolyamatok hatékonyabban végezhetők. Ugyanez igaz a tárolásra és az elrendezésre is. Ha könnyű hozzáférni a szükséges alapanyagokhoz és eszközökhöz, akkor nem alakul ki káosz és rendetlenség sem.


Milyen stílusú legyen?


Minden évben számos ötletes megvalósításról számolnak be a szaklapok. Nagyon sokan kedvelik a loftos-indusztriális stílusban berendezett tereket. Ezt a konyhában is sokan szeretik. Téglafal modern bútorokkal és az ehhez passzoló bárszékekkel? Mindezek nagyon harmonikus egységet képesek alkotni. Már csak azt kell kitalálni, hogy milyen legyen az ide illő aljzat és a csempe.

Persze egy country vagy nomád stílus is kiválóan érvényesülhet egy konyhában is. Ezekben a terekben gyakran látni téglafal hatású burkolatokat letisztult fehér konyhabútorokkal. Egy-két sötétbarna elem remekül képes ellensúlyozni a világos tónusokat. Modern lámpákkal egészen egyedi hatás érhető el. Persze, aki a kicsit merészebb megoldásoktól sem riad vissza, annak nagyon bejöhet a fekete-arany kombinációja ebben a helyiségben is. A végeredmény mindenképpen egy modern, nagyon elegáns és szépséges enteriőr lehet, főképp akkor, ha minden egyes elemen csak e két szín árnyalata tűnik fel.


Harmónia vagy tökéletes ellentétek?


Természetesen itt is lehet többféle stílus jegyeit alkalmazni egyszerre. Előfordulhat például, hogy a színválasztás klasszikus, ilyenkor bátran választhatsz ide márványból készült konyhapultot vagy akár egy méretesebb konyhaszigetet is ebből az alapanyagból. Minden az adott tértől és az igényektől függ. A lényeg az elemek harmóniája vagy tökéletes ellentéte. Csak rajtad áll.

Ha a minimalista stílus kedvelői közé tartozol, akkor a konyhádban az egyszerű, szögletes alakzatokat érdemes pár kerek elemmel feldobni. A hatás kiváló lehet. Ám ha olyan főzős birodalmat szeretnél, ami inkább a vidéki életre emlékeztet, akkor próbálkozz a country stílussal vagy a mediterrán, esetleg a rusztikus stílus elemeivel.

Ha a berendezéshez keresel inspirációkat, a DODO oldalán remek ötleteket találsz ehhez.


Irány a webshop!