Az otthoni munkaállomás rendben tartása

Az internetnek hála, egyre többen jutnak olyan lehetőséghez, amelyet kihasználva otthon tudnak dolgozni pár napot a héten. Hiszen az efféle munkavégzéshez jellemzően nincs szükség másra, mint egy számítógépre vagy laptopra és internetkapcsolatra. A home office-nak sok előnye van és néhány hátránya is mind a munkáltató, mind a munkavállaló részéről, ugyanakkor kétségtelen, hogy az otthonról végzett munka körülményei kizárólag a munkavállalót terhelik.

Rend az íróasztalon

Irodában dolgozva szembesülhetünk azzal, hogy vannak olyan kollégák, akik szeretik a rendet, míg mások nem fordítanak erre különösebb figyelmet. Míg az irodában általában egyetlen asztal áll az alkalmazott rendelkezésére, hogy megteremtse a maga számára tökéletes kreatív káoszt, addig ugyanez otthon nem korlátozódik ilyen kis felületre.

Ezzel addig nincs is baj, amíg nem akasztja meg a munkát, de gondoljunk csak bele abba a helyzetbe, amikor a rendetlenség már annyira eluralkodik, hogy percekig próbáljuk kicsomózni a kábelköteget ahhoz, hogy használatba tudjuk venni az egeret vagy töltőre tehessük a lemerült telefonunkat. Az ilyen helyzetek ellen nyújt jó megoldást a Wombat Kütyü Shop kínálatában is kapható kábel rendező, amivel a kábelrengeteget tudjuk kordában tartani.

A morzsa, mint a billentyűzet réme

Ha te is sokat dolgozol a klaviatúra felett, biztosan előfordult már veled is, hogy nem ültél át az étkezőasztalhoz elfogyasztani a szendvicsedet, hanem munka közben igyekeztél gyorsan végezni vele. Alapvetően ezzel nem lenne semmi gond, de a morzsálós ételekről bizony gyakran lepotyog ez-az, és hova máshova esne, mint a billentyűzet apró réseibe. Ez egészen addig fel sem tűnik, míg minden billentyű funkcionál rendesen, de amint nem hagyja magát lenyomni a gomb, bosszúsan juthat eszünkbe, hogy mi okozza a hibát.

Az apró szennyeződések billentyűzetből való eltávolítására nagyszerű eszköz a billentyűzet tisztító ragacs. Ezzel a gombok közötti réseket könnyen ki lehet tisztítani, ráadásul a baktériumok 80%-át is elpusztítja.

Rend a lelke mindennek

Az otthoni munka egyik igen nagy hátránya, hogy nem csak azt vesszük ilyenkor észre, ha a munkaállomásunk hagy maga után némi kivetnivalót, hanem feltűnik a lakás egyéb részeiben uralkodó rendetlenség is. A probléma ezzel az, hogyha nem rendelkezünk elég önfegyelemmel, akkor esélyes, hogy a háztartási teendőinket a munkánk elé fogjuk helyezni. Hiszen a mosogatás hamar megvan, a ruhákat sem sok idő bepakolni a mosógépbe, és azt a néhány pólót is pillanatok alatt ki lehet vasalni. Azonban a sok kicsi sokra megy, és ha a napunk jelentős részét házimunkára fordítjuk, akkor a határidős munkát kénytelenek leszünk éjjel, alvás helyett elvégezni. Ezért fontos, hogy jelöljünk ki mindig munkaidőt otthon is, amikor nem fér bele semmi, ami nem a munkával kapcsolatos. Ez a sikeres otthoni munkavégzés egyik legfontosabb feltétele.

Irány a webshop!