Az éles kések gyorsítják a kis- és nagyüzemi húsfeldolgozást

A megfelelő szerszámok beszerzése elengedhetetlen az élelmiszeripari vállalkozások számára. A húsfeldolgozás során számtalan eszközre van szükség, azonban elmondható, hogy a kések és a bárdok az egyik leglényegesebb szerszámok ezen a területen.

A termelés volumenének biztosításához elengedhetetlen feltétel, hogy ezek a kések megfelelő minőségűek legyenek és rendszeresen élezzék őket, ellenkező esetben sok bosszúságot okoznak a dolgozóknak.

A minőség olcsóbb!

Mivel az üzemi felhasználás során a kések folyamatosan használatban vannak, ezért kiemelten fontos, hogy ezek magas minőségűek legyenek, ennek a követelménynek a Langipex kései és bárdjai tökéletesen megfelelnek.

A vállalkozás érdeke az, hogy egy eszköz hosszú ideig használható legyen, így minél ritkábban kelljen belőle újat vásárolni. Éppen ezért a minőségi eszközök hosszú távon mindig költséghatékonyabbak, hiszen tovább megőrzik a működőképességüket.


Miért kell minőségi termékeket beszerezni?

Az egyik ok tehát az, hogy tovább használhatóak a minőségi kések, mind a markolat, mind pedig a penge sokáig működőképes marad. Emellett az is lényeges, hogy ezek a pengék kevésbé csorbulnak, sérülnek a folyamatos használat során, így a munkavállaló szünet nélkül fogja tudni végezni a munkát. Nem kell gyakran megállnia kést élezni vagy kést cserélni, így a folyamatos működés könnyebben biztosítható.


Milyen eszközöket használhatunk a húsfeldolgozás során?

  • A húsbárd egy speciális kés, mely erős nyéllel és széles, vastag pengével rendelkezik. Funkciója, a vastag, erős csontos húsok darabolása, melyet az erős penge, valamint magának a bárd súlyának erejével tud elvégezni.
  • A csontozó és bontókések a hús csontról történő lefejtéséhez használhatók, emellett ezekkel a késekkel könnyen fel lehet darabolni a szárnyasokat és más húsféléket. Jellemző rájuk az, hogy extra élesek, merev a vágásfelületük, hegyesek, ezáltal nagyobb testű állatokat is könnyen lehet velük feldolgozni.
  • A szúrókések is extra éles pengével rendelkeznek, hiszen nem szabad, hogy megcsússzon a felületen a penge, mivel így akár balesetet is okozhat és a dolgozó is megsérülhet. Lényeges az ergonomikus markolat és a rövid, hegyes penge. Precíz vágások és szúrások ejthetők vele.
  • A szakácskés nagyobb méretű, széles pengével rendelkezik, a húsok szeleteléséhez ideális.
  • A sonkaszeletelő kés rövid markolattal és hosszú pengével rendelkezik, ami lehetővé teszi a nagyobb méretű sonka átvágását, szeletelését.
  • A fenőacélok a kések, bárdok élezésére szolgálnak. Nem szabad életlen késsel dolgozni, a fenőacélokkal néhány mozdulattal újra lehet élezni a tompává vált pengét. Hengeres és lapos változatban kaphatók, a szélesebb pengéhez a lapos, kisebb késekhez a hengeres változat használandó.


A húsfeldolgozáshoz mindig olyan kést kell beszerezni és használni, ami az adott állathoz és adott folyamathoz a leginkább ideális, ezzel megkönnyítjük a munkavállaló dolgát, meggyorsítjuk a termelési folyamatokat és megelőzzük a baleseteket.

Irány a webshop!