Ágyő, gyufa! Itt az elektromos USB öngyújtó!

A dohányosok számára az öngyújtó életmentő eszköz lehet, de nemdohányzóként te is kerülhetsz olyan helyzetbe, amikor egy feltöltött USB öngyújtó az életedet, de legalábbis az estédet menti meg.

Kempingezésnél, esti romantikus pillanatoknál, amikor kedvesednek meglepetés gyertyákat gyújtanál, de leginkább azokban az esetekben jön jól, amikor a szél miatt esélyed sincs a gyufa vagy egy hagyományos öngyújtó használatára.

MIT TUD AZ USB ÖNGYÚJTÓ?

A gyufákkal és hagyományos öngyújtókkal összehasonlítva az USB öngyújtók felveszik a versenyt számos kedvező tulajdonságuknak köszönhetően. De mit is tud egy USB öngyújtó, amit egy hagyományos nem? Összeszedtük.

Amennyiben dohányosként pislákol benned némi környezettudatos szemlélet, és belegondoltál már, életed során hány darab öngyújtót használtál és dobtál el… Tiszta gáz, nem igaz? A gáz nélküli, az elektromosságot használó, láng helyett plazmaívvel működő USB töltős öngyújtó remek megoldás lehet számodra, mivel a beépített micro USB porttal gazdaságosan újratölthető, így ha lemerül, nem kell újat venni. És akár a laptopod USB portját is használhatod a töltésére.

Nagy előnye még a hagyományos öngyújtókhoz, gyufákhoz képest, hogy nem szükséges szélmentes helyet találnod, hogy rágyújthass, hogy megyújthasd a tüzet, mécsest.

A gyártók információi szerint egy töltéssel akár 150 cigi/gyertya is meggyújtható, de ez persze függ egyrészt az ügyességedtől, másrészt a szokásaidtól. Eleinte meg kell szokni, hogy a hagyományos lángba tartom a cigit helyett az érintkezők végeit kell gyújtásra használnod. Ráadásul amikor először használod, annyira jópofa és újdonság egy ilyen USB öngyújtó, hogy biztos többször nyomod meg a gombot, hogy működésbe hozd, mint amennyiszer szükséged lenne rá.

További hasznos kütyüket találsz az Ezone Elektronikai Áruház szórakoztató elektronika kategóriájában, ahol biztos lehetsz benne, hogy a kínált termékek nem bóvlik, hanem minőséget képviselnek.

AZ USB ÖNGYÚJTÓK ELŐNYEI

Már a fentiekből is látható, milyen előnyei vannak az elektromos vagy USB öngyújtóknak, de vannak még továbbiak is. Íme:


  • Hosszú élettartamú Li-ion akkumulátor.
  • Szélálló ív, amely megkönnyíti a szabadtéri használatot.
  • Környezetre gyakorolt pozitív hatás, mivel ha USB öngyújtót veszel, többé nem kell költened hagyományos öngyújtóra, így nem keletkezik újabb szemét.
  • Olcsó és hatékony.
  • Nem füstöl.
  • Könnyen újratölthető. Töltési idő: típustól függően 1-2 óra.
  • Egygombos működtetés.Beépített biztonsági mechanizmus: kisgyerekek mellett is megbízhatóan használható. Ha a bőröd használat közben véletlenül közvetlenül az elektromos öngyújtó ívébe kerül, az égési sérülést okoz. Szerencsére az öngyújtó biztonsági mechanizmusai és a megfelelő használat között elég nehéz véletlenül megérinteni az ívet, mivel az elektródák közötti tér nagyon kicsi, és az ív csak néhány milliméter széles.

Ez egy nagyszerű kis eszköz elfogadható áron, amely nagyjából helyettesíti bármely más gyújtóeszköz szükségességét.

Irány a webshop!