A Zsolnay Kulturális Negyed felfedezése

Pécs városa, a kultúra és a művészetek bölcsője, híres a gazdag történelmi örökségéről és a kulturális élet pezsgéséről. E pezsgő kulturális élet egyik gyöngyszeme a Zsolnay Kulturális Negyed, amely a hagyomány és a modernitás találkozásának színtere. Ez a különleges helyszín nem csak a múltat őrzi, hanem a jelenkor művészetének és közösségi eseményeinek is otthont ad, így teremtve hidat a múlt és a jövő között.


A Zsolnay Kulturális Negyed bemutatása
A Zsolnay Kulturális Negyed Pécs szívében található, ahol a Zsolnay család kerámiaöröksége életre kel. A Zsolnay Múzeum különleges darabjai, mint a világhírű eozin mázas vörös rózsa vagy a lenyűgöző Zsolnay kút, nem csupán a látogatók szemét gyönyörködtetik, hanem a kerámiaművészet iránti szenvedélyt is felébresztik bennük. A Gyugyi Gyűjtemény, amely a ritka eozin mázas porcelánokat állítja ki, lehetőséget nyújt arra, hogy közelebbről megismerjük ezt az egyedülálló technikát, ami a Zsolnay porcelánokat különlegessé teszi.

Az M21 Galéria modern művészeti alkotásaival hidakat épít a múlt és a jelen között, bemutatva a kortárs művészek munkáit a történelmi negyed szívében. Ez a helyszín több mint egy múzeum, ez egy élő közösség, ahol a múlt mesterművei és a jelenkor művészetének új irányai találkoznak. A galéria rendezvényei és kiállításai inspiráló találkozási pontot biztosítanak a művészet szerelmeseinek, elősegítve a kulturális párbeszédet és az eszmecserét. Ezen belül a látogatók saját maguk is részt vehetnek kreatív műhelymunkákban, így közvetlenül is érintkezve a művészeti alkotás folyamatával.


A negyed élénkségének megtapasztalása
A Zsolnay Kulturális Negyed lendületét különféle interaktív workshopok és kulturális rendezvények teszik teljessé, ahol a látogatók közvetlenül elmerülhetnek a kerámia és egyéb kézműves alkotások világában. Az egyik kiemelt esemény az amerikai zenei stílusokat (blues, folk, dalszerző-előadók Bob Dylantől Tom Waits-ig) képviselő Ripoff Raskolnikov Band koncertje, amelyet az osztrák származású gitáros, Ripoff Raskolnikov vezet, aki Magyarországon élt harminc évig. A koncerten csatlakozik hozzájuk Roberto Luti, Olaszország egyik legjobb slide gitárosa, és együtt ígérnek egy felejthetetlen blues estét 2024. február 13-án.

Egy másik varázslatos program a Pécs első és egyetlen varieté társulatától érkező Savage Works - Flip it előadása, ahol táncosok, légtornászok, akrobaták és egy DJ hozza el az év előadását 2024. február 17-én. A Zsolnay Kulturális Negyed egy élő, vibráló kulturális központ, ahol a művészet és a közösség egyedülálló módon találkozik.


Kényelmes pihenés: Szállások a Zsolnay Kulturális Negyed közelében
A Zsolnay Kulturális Negyed közelében megszállva, a látogatók nem csupán a pécsi kultúra szívébe kerülhetnek, hanem a nap végén megérdemelt pihenésüket is élvezhetik. Az Ambient Hotel & Aromaspa Sikonda és a Corso Hotel Pécs kiváló választásoknak bizonyulnak ebben a tekintetben, hiszen mindkettő könnyű hozzáférést biztosít a negyed látnivalóihoz, ugyanakkor a kényelem és a pihenés ideális helyszínei. Egy kulturális felfedezésekkel teli nap után a vendégek visszatérhetnek a szállodájuk kényelmébe, ahol a 32 Red Magyarország által kínált szolgáltatások izgalmas és szórakoztató lehetőségeket kínálnak a szabadidő eltöltésére. A vendégek így nem csak a város művészeti és történelmi kincseit fedezhetik fel, hanem saját szobáikban is feltölthetik energiaszintjüket, készülve a következő nap kalandjaira. Az itt töltött idő garantáltan maradandó élményekkel gazdagítja a látogatókat, akik a kulturális programok és a szállás nyújtotta kényelem tökéletes kombinációját élvezhetik.


Irány a webshop!