A természet közelsége vagy a letisztultság – melyiket válasszuk?

A fal színe alapvetően meghatározza az egész helyiség hangulatát, így tapétaválasztásnál alaposan meg kell gondolni, milyen stílusú fog a falra kerülni. Manapság divatos a fahatású tapéta, de a monokróm változat is, cikkünkben megnézzük, melyiket miért érdemes választani.


Ha e kettő közül szeretnénk dönteni, a Tapétabolt webáruházban mindkettő fajtát megtaláljuk. Ha nem tudunk választani, az egyik szobába mehet egy famintás, a másikba pedig egy monokróm, egyszínű tapéta, ettől függetlenül érdemes utánanézni, melyik milyen lakberendezési előnyökkel jár. Mutatjuk!


A természet közelében


Nézzük a fa hatású tapéta előnyeit! Ez a kedvelt típus 3D minőségben hozza el vásárlói számára a természet közelségét, mert a tapétát megérintve kitapintható a fa erezete. Ez a típusú termék azonban a közvélekedéssel ellentétben nemcsak barna lehet, hanem annyiféléből választhatunk, ahány fa a világon létezik. Tölgy, éger, nyár, nyír vagy fenyő színekben pompázhat a helyiség, de van lehetőség olyan tapétát választani, amin rönkök, faágak vagy akár egy egész erdő szerepel.


A fahatású falborítás kellemes, természetes és meleg hangulatot teremt, választhatjuk őket nappaliba, hálószobába, étkezőbe vagy akár a hobbiszobába, dolgozószobába is.


Sőt, sok ilyen termék gyártása során előtérbe helyezik a ökobarát módszereket, így jó alternatíva lehet azok számára is, akiknek fontos, hogy megóvják a Földet és a környezetet.


A letisztult dizájnokat kedvelőknek


A skandináv, modern enteriőrt remekül megalapozza egy egyszínű, monokrom tapéta, és persze ez nem azt jelenti, hogy unalmas, rideg lesz tőle a helyiség. Miért jó még ez a típus?


Segítségükkel tágíthatjuk vagy szűkíthetjük a tereket attól függően, hogy milyen színt választunk, és hogy a plafon, valamint a falak ugyanolyanok lesznek-e.

Bár egyszínűek, mégis számos variációban léteznek, a különböző textúrákkal pedig sokat lehet játszani.

Jóval több lehetőségünk lesz így a dekorációk kiválasztására és összepárosítására, mint egy mintás falnál.

A színek különböző érzéseket és hangulatokat hordoznak, az egyszínű tapéták segítségével ezek jobban kihangsúlyozhatók.

A monokróm tapéták időtállóbbak, mint mintás társaik, mert az adott színek kevésbé kötődnek konkrét trendekhez, divathullámokhoz. Így ha a lakás újrabútorozására kerül sor, nem feltétlen kell a falak színét is lecserélni.


Tapétázás előtt átgondolandó dolgok


Amint megvan a minta, következhet a rendelés lépése - előtte viszont iktassunk be egy kis gondolkodási időt, mialatt választ adunk ezekre a kérdésekre: hány gurigára lesz szükség (a falfelület méretétől függően), és mekkora adag ragasztóra, milyen egyéb eszközöket kell még beszerezni, illetve mi fogjuk-e a tapétázást végezni vagy szakemberre bíznánk?


Irány a webshop!