A teniszkönyök-rögzítők típusai, alkalmazási körük

A teniszkönyök nagyon gyakori gyulladásos állapot, melynek oka általában a túlerőltetés, ez esetben az alkarban lévő ínszalagok terhelése miatt alakulnak ki a kellemetlen panaszok. Nagy segítség lehet egy teniszkönyök-rögzítő, mely által tehermentesíthetjük az alkar izmait, valamint mérsékelhető a terhelés mértéke az ízületi letapadási pontnál.


Mely tényezők állhatnak a kialakulásának hátterében?


Az intenzív megerőltetés, az ismétlődő mozdulatok, a fokozottabb igénybevétel nevezhető meg leginkább a teniszkönyök okaként. A jó hírünk azonban, hogy a Rehaker.hu könyökrögzítő kínálatából teniszkönyökre való speciális ortéziseket is elérhetünk.


Ezen eszközök alkalmazása nemcsak panaszok esetén, hanem megelőzés céljából is javasoltak, például bizonyos sporttevékenységek, megerőltető munkavégzés során. Különféle típusok is beszerezhetők az említett webáruházból, Futuro teniszkönyök-szorító, Thuasne sportpánt, Orliman sport teniszkönyök-rögzítő, melyek alkalmazásával meggátolhatjuk az ínszalagok túlterhelését, meglévő panasz esetén pedig tehermentesíthető az alkarunk, segíthető a gyógyulás, valamint csökkenthető a fájdalom.


Javasolt mindazoknak, akik sportolnak, nehéz fizikai munkát végeznek, illetve azoknak is, akiknek korábban volt már efféle panasza.


Fontos azonban, hogy a megfelelő könyökrögzítő legyen kiválasztva, ennek ismérve, hogy optimálisan szellőzik, strapabíró anyagból készült, kényelmes viseletet biztosít, kellően rugalmas. A legjobb opció a tépőzáras változat, amely lehetőséget teremt az egyedi beállításra. Remek választás például az Orliman Sport prémium teniszkönyök-rögzítő. Előnyei közé tartozik, hogy mosható, latexmentes. Gélpadokat tartalmaz, ezáltal nagyon komfortos viseletet biztosít.


Előzzük meg az íngyulladást!


Amennyiben a megelőzésre fókuszálnánk, és kifejezetten sportoláshoz keresünk megfelelő eszközt, a Thuasne sportpánt ideális opciót jelent. Teniszezők, golfozók körében igen népszerű, természetesen a fizikai munkát végzőknek is nagy segítséget jelent.


Csatos szorítópánttal ellátott, amely által a kívánt méret beállítható. A benne található szilikonbetétek fejtik ki a kompressziós hatást, így mérsékelhető a feszítőerő. Érdemes tehát már a panaszok kialakulása előtt alkalmazni, s ezáltal elejét vehetjük a gyulladásnak és a fájdalomnak.


Mi a teendő súlyosabb állapot esetén?


Ilyenkor a speciális könyökrögzítők viselése mellett javasolt nyújtó-erősítő gyakorlatok beiktatása is. A szakemberrel megtervezett gyakorlatsorok segítenek a regenerációban, persze létfontosságú az is, hogy ezekben az időszakokban ne terheljük, mellőzzük a sporttevékenységeket, illetve a megterhelő fizikai munkát.


A tehermentesítéshez szükséges eszközt pedig könnyen beszerezhetjük a Rehaker.hu gyógyászati eszközöket forgalmazó webáruházból.

Irány a webshop!