A szemhéjfestékek elképesztő ereje

A szemhéjpúderek és a szemfestékek népszerűsége évek óta töretlen, hiszen segítségükkel pillanatok alatt igézővé, lefegyverzővé varázsolható a tekintet, de szelíd, visszafogott megjelenés is teremthető az alkalmazásukkal.


A szemhéjfestékek és szemhéjpúderek legfőbb tulajdonságai


Szemhéjpúderek önállóan, vagy egy sminkpaletta részeként is elérhetőek, változatos színekben és árnyalatokban állnak rendelkezésre. A DOUGLAS-nál kapható sminkek választéka szemhéjfestékekben gazdag, termékeik por és krém állagban is lehetővé teszik a szemek hangsúlyozását.


A szemhéjfesték és a szemhéjpúder között a fő különbség az állagukban fedezhető fel, hiszen a szemhéjfesték krémes, míg a szemhéjpúder por állagú. Közös azonban mindkettőben, hogy könnyű velük dolgozni, egyszerű a felvitelük, nem kenődnek el, kiválóan fednek és nem tartalmaznak káros anyagokat.


Egy szemhéjpúder lehet matt, fényes vagy csillogó is. A matt púder jellemzője, hogy egy picit sem fénylik, jól fed, ezért alkalmas különleges, nagy precizitást igénylő, színátmenetes szemsminkek készítésére is.


Csillogó, fényes szemhéjpúdert feltűnő, alkalmi- vagy partysmink készítéséhez érdemes alkalmazni. A csillogó típus extra változata a glitteres, amely igazán különleges hatást nyújt és garantáltan nem marad észrevétlen. A szatén szemhéjpúderek csak kicsit fényesek, finom átmenetet képeznek a matt és a csillogó szemhéjpúder között.


Szemhéjpúder-paletta: ha több színre vágysz


A szemhéjpúder-paletta előnye, hogy egyszerre több színre is szert tehetsz a megvásárlásával, hogy aztán kiválaszd az aktuális hangulatodhoz illő árnyalatot. Egy komplett paletta ugyan drágább az egydarabos változatnál, ám előnye, hogy a színek harmonizálnak egymással, sőt gyakran egy színből fényes, matt és csillámos változat is helyet kap a felhozatalban.


Az egyszerűen felvihető, könnyed és bársonyos szemhéjpúderek biztosan a kedvenceid lesznek, akár palettában, akár pedig egydarabos kiszerelésben vásárolod meg őket.


A szemhéjfesték választásának szempontjai

Annyi szemhéjfesték és szemhéjpúder kapható már a boltokban, hogy a közülük való választás mindenki számára nehézségekbe ütközhet. Néhány szempont mérlegelésével azonban egyszerűbb lesz döntést hozni. Alapvetően arra a kérdésre kell választ adnod, hogy egydarabos szemfestéket vagy pedig palettát szeretnél vásárolni.


Ha ezzel megvagy, eljött a színválasztás ideje. Az arcodhoz passzoló árnyalatok megtaláláshoz vedd figyelembe az arcbőröd és a szemed színét, és találd ki, hogy mennyire csillogó termékre szeretnél szert tenni. Végezetül érdemes megismerned a különböző termékek által nyújtott extrákat is, hiszen ma már számos különleges termék is helyet kapott az áruházak (virtuális) polcain.


A szemfesték és a szemhéjpúder képes csodássá varázsolni egy természetes, visszafogott, és egy alkalmi sminket is. Olyan termékek ezek, amelyek nem hiányozhatnak senki piperetáskájából sem.

Irány a webshop!