A PÉCSI KULTURÁLIS KÖZPONT ÁLTAL SZERVEZETT NYÁRI NAPKÖZIKRŐL ÉS A PÉCSI VAKÁCIÓ 2022 CÍMŰ KIADVÁNYRÓL

Sok éves hagyománnyal bír intézményünk tevékenységi körébe tartozóan a Nyári Városi Napközi megszervezése, amire idén is sor kerül.


Kép

2022. június 20-tól július 29-ig hat héten át várjuk az általános iskolás gyermekeket napközinkbe (reggel 6 órától délután 5-ig) érdekes és tartalmas programokkal. Szakemberek, pedagógusok vezetik a csoportokat, a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Ház lesz a tábor helyszíne. Igyekszünk mozgalmassá, élménydússá tenni a gyerekeknek a nálunk töltött időt, így számíthatnak a hat hét során ORIGAMI foglalkozásokra, egyéb KÉZMŰVES programokra, a BUBORÉK JÁTSZÓHÁZBA is sokat mennek majd, mint ahogy az ANATOLIJ PETROV USZODÁBA is, ezek talán a legnépszerűbb programelemek. A teljesség igénye nélkül említeném a tervezett programok közül a LOVAGI BEMUTATÓT, a PLANETÁRIUM ÉS LABOR - INTERAKTÍV VARÁZSTÉR LÁTOGATÁST. Mennek majd a gyerekek a KRESZ-PARKBA, a TEKE-PÁLYÁRA, az ÁLLATKERTBE, a MANDULÁSBA, a MECSEKI KISVASÚTRA, a RÁCZ TANYA KALANDPARKJÁBA ORFŰRE, a felújított JAKOLVALI HASSZÁN PASA DZSÁMIJÁBA egy érdekes múzeumpedagógiai foglalkozásra, valamint a VARÁZSPADLÁS-MACKÓMÚZEUMBA, a ZSOLNAY NEGYED LÁTVÁNYMANUFAKTÚRÁJÁBAN pedig CUKORKÁT KÉSZÍTENEK. Állatbemutatóval érkezik hozzánk a MANCS RANCH, bűvészműsorával RICHARD DAVIDSON kápráztatja el napköziseinket, illetve a HOLLÓ EGYÜTTES koncertjére is számítunk. Ellátogatnak hozzánk a MOHÁCSI BUSÓK, akik VISELET, ÁLARC, FELSZERELÉS ÉS TAMBURA BEMUTATÓVAL készülnek. A ZÖLD-HÍD ALAPÍTVÁNY ÖKO-JÁTSZÓHÁZZAL tanítva szórakoztatja a gyermekeket, és számítunk egy nagyon érdekes HONFOGLALÁSKORI HAGYOMÁNYÁPOLÓ FOGLALKOZÁSRA is. De lesz a napköziben VETÉLKEDŐ, SOKAC TÁNCHÁZ és a gyerekek nagy örömére DISCO is.


Kép
7. Nyári Városi Napközi - 5. oldal - JAVÍTVA!!!
Fotó: Éva

A részvételi díj: 600 Ft/fő/nap, ami a kulturális programok díja. A napi háromszori étkezés költsége attól függően változó, hogy pécsi vagy városon kívüli iskolába jár e a gyermek, illetve 50%-os árkedvezményt biztosítunk a rászorulóknak.

Befizetésre mindig a turnust megelőző héten van lehetőség hétfőn, kedden reggel és délután, szerdán pedig 7-től 9 óráig az Apáczai Művelődési Ház földszinti információs pultjánál.

A Nyári Városi Napközin kívül szaknapközikbe is várjuk a gyermekeket.

Június 20-24. között az EGYSZÜLŐS KLUB BALATONI TÁBORA és a CSAK CSAJOK IFI TÁBOR, június 27-július 1. között a DRÁMAJÁTÉK ÉS ÉLMÉNYSZÍNHÁZ NAPKÖZI, továbbá a KREÁTOR NAPKÖZI, valamint a KISVASUTAS TÁBOR kerül megrendezésre.

Július 4-8. között lesz a TÚRÁZÓK HETE, július 11-15. között pedig a KREÁTOR NAPKÖZI és a KISVASUTAS TÁBOR második turnusa.

Augusztus 1-5. között a CSAK CSAJOK NAPKÖZIbe, augusztus 8-12. közt a VASÚTMODELLEZŐ NAPKÖZIbe és a KISVASUTAS TÁBOR harmadik turnusába várjuk az érdeklődőket.

A most felsorolt napközikről részletesebb információt a PÉCSI VAKÁCIÓ 2022 című táborajánló kiadványunkban olvashatnak a kedves érdeklődők.

A több mint egy évtizede megjelentetett kiadványunkat 10.000 példányban adtuk ki, és a héten juttattuk el Pécs valamennyi általános iskolájába, kulturális intézményekbe, sportcentrumokba.

Nem csak a saját szervezésű táborainkról olvashatnak a Vakáció kiadványban, igyekeztünk minél több nyári programajánlatot és táborajánlatot összegyűjteni az esztétikus katalógusban.

Így

a NYÁRI ALKOTÓMŰHELY,

a JANUS PANNONIUS MÚZEUM,

a BUBORÉK JÁTSZÓHÁZ,

a PÉCSI VASUTAS SPORT KÖR,

a PÉCSI LOVASKLUB,

a ZSOLNAY NEGYED,

a MECSEXTRÉMPARK,

a ZAFÍR MAZSORETT CSOPORT,

a LOGISCOOL,

a BÓBITA BÁBSZÍNHÁZ,

a BÜKKÖSDI ÖKO-PARK,

a SZÉKELYHIDI SPORT EGYESÜLET,

a DIGISCOOL,

a BEREK WAKEBOARD ÉS LOVARDA,

a PÉCSI ALKOTÓMŰHELY,

a PÉCSI SASOK MOZGÁSKÖZPONT által szervezett pécsi napközis táborok ajánlatát,

valamint az ÁLLATKERT,

a DUNA SAFARI,

a BIKALI PUCHNER ÉLMÉNYBIRTOK,

a MACSEK MALOM ÉS MŰHELYHÁZ,

a PANNON FILHARMONIKUSOK,

a JAKOVALI HASSZÁN PASA DZSÁMIJA ÉS IDRISZ BABA TÜRBÉJE nyári programajánlatát olvashatják a brosúrában.

Bentlakásos táborokat is találnak a kiadványban: Orfűn a RÁCZ TANYA várja a gyerekeket HAGYOMÁNYŐRZŐ- ÉS KALANDTÁBORÁBA, Balatonszemesen pedig TUDOMÁNYOS, KÍSÉRLETEZŐS TÁBORBAN valamint FOTÓS ÉS BRINGÁS TÁBORBAN vehetnek részt a gyermekek.

Keressék a kedves szülők a PÉCSI VAKÁCIÓ KIADVÁNYT az Általános Iskolákban, a Pécsi Kulturális Központban, az Apáczai Művelődési Házban! Honlapunkon (www.pecsikult.hu) is megtalálják. Feltöltöttük az Issuura is (www.issuu.com), de a Facebook oldalunkon (Pécsi Kulturális Központ) is olvashatják elektronikusan a táborajánlót.

Irány a webshop!