A páramentesítő készülék kellemes mikroklímát varázsol otthonába

Valószínűleg sokak számára nem tűnik fel, de a levegő minősége befolyásolhatja a közérzetünket. Extrém helyzetekben természetesen ez könnyen érzékelhető, de mi a helyzet a kevésbé észrevehető helyzetekben?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyes esetekben zárt térben a légszennyezettség akár magasabb is lehet, mint a kültéren és a levegő páratartalma is jelentősen befolyásolja a lakásunk mikroklímáját.

De miként kerül a nedvesség a levegőbe, és ez milyen gondokat okozhat?

A pára az egyszerű tevékenységeink során is termelődik

Az otthonunkban végzett napi tevékenységeink, és még a saját kipárolgásunk is termel párát.

Ha szeretnénk megtudni, hogy mely tevékenységeink termelnek párát, elég, ha azokra gondolunk, amelyek során vizet használunk. Rögtön dobogós a párakibocsátásban a fürdőszobai tevékenységeink. A fürdés vagy zuhanyzás, a mosás és a szárítás is jelentős páramennyiséget generálnak.

A konyhában sem tétlenkedünk: a főzés és a mosogatás is hozzájárul az emelkedettebb páratartalomhoz. De még a virágöntözés (persze attól függ, hogy mennyi és milyen vízigényű növényünk van) vagy az otthoni edzés is növeli a levegő nedvességtartalmát.

Miért fontos, hogy a felesleges pára távozzon?

A levegőben felgyülemlett extra nedvesség könnyen lecsapódhat a bútorokon vagy a falakon, így okozva kárt bennük. A nedvesség önmagában is árthat a berendezéseknek, ám az ennek következtében könnyebben kialakuló penészt megjelenését fontos megakadályozni.

A penész az anyagi káron felül az erre érzékenyek embereknek sem tesz jót, így érdemes azt először szakszerűen eltávolítani, majd ezután páramentesítő készüléket használni.

Az új, jól záródó műanyag nyílászárók igencsak jól végzik a dolgukat: a feladatuk szerint nem is engedik ki a meleget, de így a nedvesség is bent marad a lakásban, így a folytonos szellőztetés, a kereszthuzat fontos teendő, ha szeretnénk megszabadulni a párától.

Emellett a nem megfelelő hőszigetelésű házakban a hideg falakon a levegő páratartalma hamar lecsapódhat. A penészesedés számára pedig ez remek táptalaj, ami viszont nem annyira jó hír számunkra.

Az ideális páramentesítő haszna

Amennyiben ideális mikroklímát szeretnénk az otthonunkban teremteni, érdemes páramentesítő készüléket beszerezni. Ezek a berendezések gondoskodnak arról, hogy a megfelelő szinten tartsák a páratartalmat, kellemesebb levegőt biztosítva.

Halkan dolgoznak, így akár éjszaka is működtethetők. Egyesek még aludni is tudnak mellettük, mások pedig éjszakára a hálószobán kívül működtetik őket. Emellett mobil kiszerelésüknek köszönhetően bármely helyiségbe könnyen áttelepíthetők.

A modern lakberendezési irányzatok bármelyikébe beilleszthetők, így a berendezések harmóniája is megmarad.

A vásárlás során érdemes figyelembe venni, hogy az igényes design mellett megfelelő hatékonyságú és időtálló legyen a készülék.


Irány a webshop!