A kések, ollók, fogók szerepe horgászat köz

Kések, ollók, fogók, amelyek gyermek kezébe nem valók, de a horgászatok előtt, után és közben viszont hasznosak. Róluk lesz szó ebben a bejegyzésben, kihangsúlyozva az előnyeiket. Közben bátorkodunk adni néhány hasznos támpontot arra az eshetőségre is, ha éppenséggel a beszerzése lenne a cél bármelyik itt felsorolt eszköznek. Bízunk benne, hogy ebben a formában támogatni tudjuk a döntéshozatalt.

Milyen szerepet tölthetnek be horgászat közben a kések, ollók és fogók?

A funkciók pontos tisztázásához érdemes akár külön-külön részletezni az egyes eszközök hasznosságát. Pláne amiatt, mivel akár többféle funkciót és szerepet is betölthetnek az alkalmazás jellegének megfelelően.

Arról nem is beszélve, hogy akár a Fishinda kések, ollók, fogók szempontjából elérhető arzenáljában is praktikusabbnál praktikusabb darabokat lehet találni. Amelyek között a késekkel a halpucolás és pikkelyezés kivitelezése lehet hibátlan.

Fogókkal és ollókkal pedig a végszerelék összeállítását, vagy pedig a finomhangolását lehet megvalósítani. Függetlenül attól, hogy rablóhalakra pályázunk vagy a békéshalas horgász módszerek bármelyikét űzzük.

Mi jellemző manapság a legjobb késekre, ollókra és fogókra?

Elképesztően kompaktak, így meglepően kevés helyet foglalnak. Úgy, hogy közben praktikusan kézre állnak, amikor csak szükség van rájuk. A nyél, a markolat mindhárom eszköz típusnál olyan anyagból készül, ami védi a kézfejet, miközben tartós és ellenálló.

Késeknél és ollóknál az él anyaga, illetve minősége szintén megkerülhetetlen. Hisz az eszköznek a másodperc tört része alatt vágnia kell, akárcsak a borotva. Lehetőleg olyan formában, hogy a pontosság, a precizitás se sérüljön.

Ami pedig a fogókat illeti, mindenképp férjenek el a tenyérben, ha pedig meg akarunk szorítani a segítségükkel valamit, azt szorítsák is meg rendesen. Persze mindhárom eszköztípus külön sajátja, hogy speciális darabok is beszerezhetőek belőlük.

Kiegészítők, amelyek nem véletlenül kapnak egyedi kidolgozást

Az úgynevezett érfogó csipesz látszatra olyan, mint egy hosszabb nyéllel ellátott olló. Pedig a funkcióját tekintve egészen másfajta szerepet hivatott betölteni. Akkor jó ha kéznél van, amikor egy-egy hal mélyre nyeli a horgot, és puszta kézzel már nem lenne ildomos kiműteni azt.

Kések tekintetében horgászatokhoz a praktikus zsebkésekben mindenképp komoly fantázia rejlik. Pláne az olyan variációknál, ahol a zsebkés kihajtható funkciói többfajta felhasználást is lehetővé tesznek.

Mindenképp érdemes tehát megbecsülni és könnyen elérhető helyen tartani ezeket a sokszor nélkülözhetetlen eszközöket. A beszerzésükre pedig nem kell sajnálni az anyagiakat, ugyanis egy-egy nívósabb darab nem ritkán évtizedes távlatban is hibátlanul funkcionálhat.


Irány a webshop!