A gyermekkor felejthetetlen eszköze: a színpompás kréta!

Ki ne emlékezne gyermekkorára, az elhasznált kréták mennyiségére, a gyönyörű színekre és a színpompás rajzokra, amelyeket a ház előtti aszfalton alkotott.


Kréta nélkül elképzelhetetlen lett volna a jól ismert ugróiskola helyszínének megteremtése vagy az izgalmas ház körüli játékok határainak megrajzolása. Manapság már számos, különböző típusú kréta elérhető a piacon, amelyek segítségével még boldogabbá és tartalmasabbá teheti gyermekei hétköznapjait.


MIÉRT VÁSÁROLJON KRÉTÁKAT?


A színes ceruzákkal és tollakkal egyetemben mindenki imádja a krétákat. Legyen szó zsírkrétákról, porkrétákról, az aszfalton használható vagy papírlapot pingálható darabokról, egyik gyerek sem szeretne lemondani a kréta nyújtotta lehetőségekről. Azonban mielőtt meglepné gyermekét az első krétaszettel, érdemes körülnéznie a piacon, hogy az igényeinek és a tevékenységeinek legideálisabbat válassza. Hogy az a darab kerüljön megvásárlásra, amelyben a gyerek mindenképpen örömét fogja lelni.


Kréták esetében mindenekelőtt érdemes kiválasztania a felhasználhatóságának helyszínét, azaz hogy kültéri vagy beltéri használatra szánja. Kültéri használat esetében az aszfalt- és járdakréták a legideálisabbak, amelyekkel bátran rajzolhat a gyerek a ház előtti útra vagy járdára. Legtöbb esetben 6 db kivitelben vásárolhatók meg, de vannak nagyobb kiszerelések is, amelyek 16 vagy 20 darab krétát tartalmaznak. A színek tökéletesen fednek és kifejezetten élénkek, így színpompás lehet az alkotás. Mindemellett pedig könnyen lemosható vízzel, így másnap indulhat a rajzverseny második menete.


A KRÉTÁK TÍPUSAI ÉS EGYEDI VONÁSAI


Kifejezetten hasznos lehet az úgynevezett kavicskréta is, amely mindamellett, hogy szórakoztató és vonzó különleges kialakításának és egyedi színeinek köszönhetően, fejleszti is a gyerek képességeit. Hozzájárul többek között a hárompontos fogáshoz szükséges izomzat erősítéséhez, így hozzásegíti a gyermeket a ceruzafogáshoz is szükséges ujjtartás elsajátításához. Általa fejlődik a finommotorikus rendszer, aminek köszönhetően sokkal könnyebben foga elsajátítani a rajzolás és az írás mozgásrendszerét.


Amennyiben szeretné beszerezni a gyermeke igényeihez leginkább igazodó rajzeszközt, a BestMarkt zsírkréta kínálatát, és találja meg a legideálisabb típust!


A hagyományos táblakréta elsősorban az iskolai oktatás alkalmával elengedhetetlen, de amennyiben rendelkeznek otthoni táblával, akkor ezekkel az eszközökkel sokkal látványosabbá teheti a tanulás folyamatát.


A művészi adottságokkal rendelkező kicsikre és nagyokra is nagy hangsúlyt fektetnek a krétagyártók, hiszen komolyabb alkotások kivitelezése érdekében megvásárolhatja az olajpasztell krétát, a porkrétát vagy a szénkrétát egyaránt. Ezekkel művészi igényű rajzok készíthetők, így inkább az idősebb korosztály számára használhatók.

Irány a webshop!