Writers’ Tears, avagy ismerjük meg a világ top 10 whiskeyjének egyikét

Mi vezetett ahhoz a bombasztikus sikerhez, hogy a Writers’ Tears Double Oak Whiskey bekerülhetett a világ tíz legjobb whiskeyje közé? Mi adja ennek az italnak a páratlan különlegességét, és mit tesz a gyártója a kifogástalan színvonal megvalósításának érdekében? Mivel ezek a kérdések minket sem hagytak nyugodni, ezért a bejegyzés keretei között megkerestük a választ rájuk.

Egy rangos elismerés, amire a Walsh Distillery joggal lehet büszke

Nem kis bravúrt könyvelhetett el Walsh Whiskey kiválósága, a Writers’ Tears whiskey brand. A Whisky Advocate 21 legjobb whiskyt felsorakoztató 2019-es őszi/téli listáján ugyanis ők voltak az egyetlenek, akik két itallal is képviseltették magukat.

Az egyik remekmű az iDrinksnél is kapható Writers’ Tears Cask Strength Whiskey. A nagyobb durranás azonban a Writers’ Tears Double Oak Whiskey nevéhez fűződik, ugyanis egyenesen a top 10-es élmezőnyben találta magát. Nem is lehet kérdés tehát, hogy mindenképpen rászolgált egy bemutatásra a részünkről is.

Writers’ Tears Double Oak, avagy a világ egyik leginkább előkelő whiskeyje

Az elnevezésben megtalálható „Double Oak” két izgalmas tölgyes tulajdonság találkozására utal. Mindez a gyakorlatban francia konyakoshordóban, illetve amerikai tölgyfahordóban történő érlelést jelent.

A tölgyfahordó segít a selymes tanninok elmélyítésében, a könnyed édesség és a gyümölcsös aromák színre lépése pedig ellenállhatatlan zamattal ajándékozzák meg ezt a pompás whiskeyt. Az amerikai Bourbon hordó tölgyességének pedig merészebb, édesebb vaníliás karakterisztika lesz a hozzáadott értéke.

Az ír whiskeyk sajátosságaként a Writers’ Tears Double Oak is háromszoros lepárlás által nyeri el a finomságát. Ráadásul hűtve, szűrés nélkül készül, így képes megőrizni a markánsnak számító aromáit.

Az út, amely a Walsh Distillery komoly sikeréhez vezetett

A Walsh házaspár, Bernard és Rose 1999-ben alapította meg a Walsh Whiskeyt. A cég nyílegyenesen felfelé ívelő pályája jelentős részben annak köszönhető, hogy tudatosan magas színvonalú munkára képes társakkal vették körbe magukat.

Az általuk összehozott whiskey szakértőkből álló csapatnak ugyanis óriási érdemeik vannak abban, hogy a brand megítélésére világszerte a prémium kategóriába tartozik.

Jelenleg tizennégy ital fut a Writers’ Tears és az Irishman márkanév alatt, természetesen valamennyi megér egy misét. Egyébként a 2008-as esztendőben volt az első olyan alkalom, amikor Bernard Walsh első ízben desztilállt Writers’ Tears Whiskey-t.

A Writers’ Tears Copper Potra már akkor is felkapták a fejüket a szakértők, ugyanis a választékosnak számító stílus amolyan szimbolikus visszatérés volt az 1800-as évek klasszikusnak számító whiskey típusához. Bő egy évtizeddel később pedig láthatjuk, hogy a tudatos munka megfelelő érzékkel társítva a világ egyik legjobb italát eredményezheti.

Irány a webshop!