Útmutató a műkörmös olló kiválasztásához

Ha szeretnéd, hogy a csodaszép műkörmökre vágyó vendégeid maximálisan elégedetten távozzanak a szalonodból, akkor elengedhetetlen a legjobb minőségű ollók használata. Ezeknek az eszközöknek azonban olyannyira széles a kínálata, hogy egyáltalán nem egyszerű feladat eldönteni, melyiket érdemes megvásárolni.


A manikűrös ollók fajtái


A funkció, valamint az ahhoz igazodó kialakítás szerint háromféle típusú manikűrös ollót különböztetünk meg egymástól: a speciálisan hajlított körömvágót, amelynek az élei pontosan illeszkednek egymáshoz, így kiválóan alkalmas a precíz műveletekre. A keskenyebb kialakítású, fecske típusú bőrvágót, amely a körömágy kicsinosítására, a körmök körüli bőr megigazítására és a lehámló bőrrészek eltávolítására szolgál, illetve a kombinált ollót.


Ezek közül a legtöbb webáruházban, köztük a Nail4U bőr- és körömvágó olló kínálatában, az első kettő érhető el, méghozzá elég sokféle változatban, amelyek közül a legkönnyebben a penge hossza alapján tudsz választani. A hosszabb penge gyorsabbá teszi a kutikula vágását, és jobban megbirkózik a kemény és vastag bőrrel, míg a rövidebb penge jobb pontosságot biztosít.


Emellett érdemes még figyelembe venned az olló anyagát, a vágófelületek érintkezését és a fogó fogantyú fekvését is a választásnál. A legideálisabbak azok a sebészeti acélból készült eszközök, amelyek tökéletesen érintkező, éles vágófelülettel rendelkeznek, és a fogantyújuk stabilan fekszik a kézben.


A fentieken túl még a méret és a súly is befolyásoló tényező lehet, de ezeket egyénileg neked kell meghatároznod, a kezedhez és az igényeidhez viszonyítva.


Figyelj oda a tisztításukra!


Hiába találtad meg a fentebb említett tényezők alapján az igényeidnek leginkább megfelelő manikűrös ollókat, ha nem figyelsz oda a megfelelő tisztításukra és a tárolásukra, akkor nem lesznek hosszú életűek.


Fontos tehát, hogy a használat után mindig fertőtlenítsd és száraz helyen tárold őket, és ami a legfontosabb, csak arra használd az ollóidat, amelyre valók, semmi másra! Ezeket az egyszerű szabályokat betartva biztos lehetsz abban, hogy még hosszú-hosszú évekig gond nélkül dolgozhatsz majd velük.


Egyéb szükséges kellékek a professzionális manikűrhöz


Ahhoz, hogy professzionális manikűrt tudj készíteni, elengedhetetlen a száraz körömbőr eltávolítása a körömsáncból és a körömlemezből, amelyhez szükség lesz majd egy fa pálcikára, egy spatulára vagy egy bőrfeltolóra, illetve egy éles bőrcsípő fogóra és ollóra.


Mivel a körömlemezen megtapadt durva bőrdarabok nem néznek ki jól, így a hidratáló kozmetikumok sem hiányozhatnak a repertoárodból, például a kutikula ápolására és táplálására szolgáló, krém vagy olaj formájában kapható körömbőrápolók.


Ha mindezeket beszerzed a fentebb említett webáruház kínálatából, akkor a vendégeid garantáltan elégedetten távoznak majd a szalonodból.


Irány a webshop!