Újra várja látogatóit a Zsolnay Shop!

A Kézműves Boltok Utcájának végén található üzlet az aktuális négyzetméter alapú szabályozásnak megfelelően egyszerre 24 vásárlót tud fogadni, valamint továbbra is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése.

Addig is, amíg a kiállítások zárva tartanak, érdemes betérni ide, hiszen olyan prémium Zsolnay-kerámiaritkaságokat is láthatunk, ami már-már felér egy kiállítási élménnyel. Többek között vázák, tálak, étkészletek, faliképek, ékszerek és különféle dísztárgyak szerepelnek a kínálatban. A vásárlók körében különösen népszerűek a kisebb vázák, bonbonierek és ékszerdobozok, valamint a Zsolnay-kút által ihletett plüss bika: „Bébika”.

A Shop exkluzív megjelenésében is ízig-vérig a Zsolnay dominál. Ezt segítik a mennyezetről elegánsan lelógó Zsolnay csészék, az eozin betűs feliratok és a bejáratot „őrző” pirogránit oroszlánok is.

Az üzlet ráadásul tavaly újabb látványelemmel bővült: egy teljes falfelületen követhető nyomon a Zsolnay Kulturális Negyed 10 évvel ezelőtti bámulatos átalakulása. Párba állítva tekinthetők meg a Negyed épületeinek egykori, romos fotói; és a mai, felújított megjelenésük. Látható többek között a Zsolnay Mauzóleum, a Sikorski-ház vagy a Jégverem átváltozása.

Az üzlet keddtől vasárnapig 9.00-17.00 között tart nyitva.

Irány a webshop!