Új bejárati ajtót szeretne? Adunk pár tippet!

Az építkezés és a felújítás mindig egy izgalmakkal teli időszak, ami nem mentes a bosszankodástól és a stressztől sem. Bármikor jöhet egy olyan előre nem látható körülmény, melynek során a kivitelezés elcsúszik. Ilyenkor a türelmünk egyre csak fogy, és végül hajlamosak vagyunk elbagatellizálni olyan fontos dolgokat, mint például a bejárati ajtó kérdése. Pedig érdemes rászánni a kellő időt és utánajárást, hiszen otthonunk biztonsága a tét.


Első lépés: tervezzünk!


A bejárati ajtó ingatlanunk egyik olyan eleme, amit nap mint nap használni fogunk, ezért körültekintően érdemes választanunk. Ha családi házban élünk, akkor figyeljünk arra, hogy az ajtó színe lehetőleg harmonizáljon az ablakokkal és a kerítéssel. Társasházi lakás esetén pedig próbáljunk meg olyan árnyalatot választani, ami nem töri meg túlságosan a lépcsőház egységességét.


Az ajtó anyaga is fontos szempont. Ma már egyre ritkábbak a fából készült bejárati ajtók, a helyüket lassan átveszik az egyéb alapanyagok. A műanyagból készült ajtó ugyan kedvező árú, viszont nem nyújt túl nagy biztonságot, betörés esetén ugyanis nem jelent komoly akadályt. Ha lehet, válasszunk inkább olyan biztonsági ajtót, amely betörésvédelemmel van ellátva.


Második lépés: tájékozódjunk!


Ha már nagyjából tudjuk, hogy milyen típusú bejárati ajtót szeretnénk, akkor ideje felkeresnünk néhány konkrét ajtókészítéssel és -forgalmazással foglalkozó céget, és felvázolni nekik igényeinket, elképzeléseinket.


Nem muszáj rögtön az első szembe jövő lehetőséget választanunk, nyugodtan szánjunk több időt az informálódásra. Elképzelhető, hogy egyes vállalatok termékei nem felelnek meg az elvárásainknak, főleg akkor, ha valóban a maximális biztonság a cél. A Nívó Biztonsági Ajtók azonban egytől egyig betörésbiztosak, így garantálják, hogy rajtuk keresztül csak az jut be a lakásba, akit mi magunk engedünk be.


Ráadásul rengetegféle különböző színben és mintázatban érhetőek el, melyet a weboldalon található ajtótervező program segítségével ki is próbálhatunk, így virtuális formában máris láthatjuk, hogy hogyan fest majd a kész bejárati ajtó.


Harmadik lépés: a kivitelezést bízzuk a profikra!


Sok ezermester úgy véli, hogyha bármit meg tud szerelni otthon, akkor egy ajtó berakása sem fog problémát jelenteni. Ez azonban a legtöbbször nem igaz, hiszen egy komoly szaktudást és precizitást igénylő munkafolyamatról van szó.


Az ajtó beépítése közben kőműves-, festési és asztalos munka is adódhat, amely mind-mind különböző szerszámokat és szakértelmet igényel. Az ajtó csak akkor lesz képes a maximális védelmet biztosítani, ha a tokot megfelelően rögzítették, a záródása pontos, illetve a zsanérok és a csapozatok is pontosan lettek elhelyezve, beállítva.


Egy beépítéssel foglalkozó szakember mindezeket gyorsan és profin elvégzi, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint élvezni az új ajtó nyújtotta biztonságot.

Irány a webshop!