Tudd meg könnyedén a párod gyűrűméretét!

Az őszi időszakban egyre többen kezdenek el tervezgetni lánykérést a karácsonyi, Valentin-napi dátumokra. Ennek az egyik legfontosabb lépése, hogy tisztában legyen a leendő vőlegény a kedvese gyűrűméretével. Igen ám, de hogyan szerezd meg ezt az igen kényes információt?


Kreativitás felsőfokon


Az urak meglehetősen ötletes megoldásokat képesek kieszelni a megfelelő gyűrűméret megszerzéséért. Rengeteg érdekes és izgalmas módja van annak, hogy megtudd, hogy a kedvesed gyűrűsujjára milyen méretű karika illik. Mi összeszedtük a legnépszerűbbeket!


Csend el a gyűrűjét! A legjobb, ha valamilyen módon megszerzed a kedvesed gyűrűjét, amit a gyűrűsujján szokott viselni. A legjobb, ha el tudod vinni az ékszerészhez, hogy az alapján vehessen méretet róla, de ez azért valljuk be, meglehetősen nehéz ügy. Jól gondolod, hogy ez közel sem egyszerű feladat, hiszen előfordulhat, hogy rossz ékszert viszel magaddal, amit nem hord, vagy éppen nem a gyűrűsujján viseli.

Hasonló legyen, mint amit tervezel! Lehetőleg hasonló szélességű legyen, mint egy eljegyzési gyűrű, mert egy túl széles darabból meglehetősen nehéz a megfelelő méretre következtetni.


Akkor sem kell kétségbe esni, ha nem hord gyűrűt, mert arra is vannak különböző praktikák.


Nem hord gyűrűt


Ha nem rajong az ékszerekért a kedvesed, akkor már kicsit nehezebb dolgod van, hiszen nem valószínű, hogy ki tudod magyarázni, hogy miért méricskéled az ujját. Éppen ezért, ha a cérnával való ügyeskedést választod, akkor lehetőleg álmában tedd. Tekerj az ujja köré egy cérnát, és jelöld be ott, ahol metszik egymást. Nem garantált a tökéletes méret, mert az ujjízület könnyen kifoghat még a legjobb szándékon is. Felvételkor csússzon át rajta, de egyben akadályozza meg a leesést. Ebben az esetben a cérna hossza a gyűrű belső kerülete, így általában ennek megfelelő lesz a méret is.


Ennél egy fokkal kevésbé gyanús, ha bevonsz egy megbízható barátnőt vagy családtagot, aki elviszi gyűrűket próbálni. Ugyanilyen jó, ha együtt kiválasztotok egy kedves bizsut valamilyen alkalomból. Igen hasznos lehet a későbbiekben. Akár az átmérőjét is megmérheted, amit egy táblázat segítségével könnyedén átválthatsz a megfelelő méretre.


Próbáld észrevétlenül hozzámérni a gyűrűsujját a te egyik ujjadhoz. Ha ez nem megy, akkor maradj a jól bevált taktikánál, azaz ami egy férfi kisujjára rámegy, az jó lehet egy nő gyűrűsujjára.


Az is nagyon lényeges, hogy mikor kerül sor az ujj mérésére, mivel a hőmérsékleti viszonyok nagyban befolyásolják, hogy mekkora is lesz a megfelelő méret.


Végül pedig, ha mégsem illeszkedik tökéletesen az ékszer, esetleg lefogyott a kedvesed az utóbbi időben, akkor az eljegyzesigyuru.hu webáruházban akár utólagos igazításra is van lehetőség!

Irány a webshop!