Tourinform Pécs

A Széchenyi téren található információs központ jövőre lesz 30 éves. Idén viszont olyan rangos helyen végzett az országos listán, amire bátran lehetünk büszkék! Főleg azért, mert ez Magyarország egyetlen olyan turistáknak létrehozott irodája, amit nem támogat a település önkormányzata. Ez az infopont kizárólag önerőből tarja fenn magát.

A tavalyi látogatottsági adatok alapján 40 ezer fővel lett a negyedik legnépszerűbb Tourinform iroda az országban. Ezzel az eredménnyel olyan városokat előzött meg, mint Siófok, Szentendre és Keszthely.

Az elmúlt évek legkiemelkedőbb éve 2010 volt, amikor Pécs Európa Kulturális Fővárosa címet viselhette Essen és Isztambul városa mellett. Ebben az évben 90 ezer felett volt a személyes, telefonos és írásos megkeresések száma a Tourinform irodában.

Az irodát felkeresők 70%-ban belföldi turisták, azon belül is magasnak mondható a régióból és a Pest megyéből érkezők aránya. A külföldi vendégek nagyrészt német és angol nyelvterületről érkeznek. De volt olyan nyári hónap, amikor 45 országból jöttek a turisták, köztük olyan egzotikus országokból, mint Costa Rica, Dél-Afrika, India, Új-Zéland – mondta Máltesics Norbert, a Tourinform Pécs vezetője.

A Tourinform irodában egyrészt információkat gyűjtenek be programokról, szállásadókról, szolgáltatásokról, másrészt ezeket közvetítik az ide betérőknek.

– Különösen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ezek az információk naprakészek legyenek. A hiteles tájékoztatás alapvető követelmény a kollégáktól, hiszen nincs annál rosszabb, amikor fals tanácsot adunk a vendégnek – mondta az iroda vezetője.

A kávézó mellett található irodában helyi készítésű csokoládék, ruházati termékek és ékszerek is vásárolhatók. A legnépszerűbb termékek a Zsolnay és Vasarely ihlette alkotások.

A Tourinform Pécs munkatársai a legnagyobb szervezetek mellett a legkisebb szállásadókig minden olyan szereplővel tartják a kapcsolatot, akik a turisták számára vonzerőt jelenthetnek. A 80 szállásadó mellett legalább 200 vállalkozás és cég szerepel az adatbázisukban, hogy Pécs és a megye turisztikai attrakcióiról és szolgáltatásairól naprakész információt tudjanak szolgáltatni.

Forrás: Pécs Aktuál (https://pecsaktual.hu/kozelet/kozosseg/beelozte-a-...)

Elérhetőség
Név
Tourinform Pécs
Cím
7621 Pécs, Széchenyi tér 1.
Irány a webshop!