Tervezzen előre és vásárolja meg már ma e-matricáját!

Az időben megvásárolt országos és a megyei éves autópálya-matricák ugyan már január elsejétől érvényesek, mégsem késett el a megvásárlásukkal, hiszen az év hátralévő részére még bőven megéri beszerezni őket. A matricák megvásárlását - a költségek minimalizálása érdekében - azonban érdemes alaposan megtervezni, az alábbiakban ehhez próbálunk segítséget nyújtani.


Mérje fel családja autóhasználati szokásait!


Ha az Ön vállalkozása szállítással, fuvarozással foglalkozik, vagy alkalmazottai az egész ország területét be kell, hogy járják munkájukkal összegfüggésben, akkor cége autóira mindenképpen érdemes éves érvényességű országos matricát vásárolni.


Az átlagos sofőrökről azonban elmondható, hogy nem szoktak napi rendszerességgel 1-2 megyénél nagyobb távolságokat autózni. Az egész évben érvényes megyei matrica, ezért ideális lehet megyén belüli vagy a szomszédos megyékbe történő ingázásra.


A napi rendszerességű utazásokon kívüli távolabbi kirándulások, nyaralások, rokonlátogatások alkalmával a heti autópálya-matrica a legjobb választás, hiszen azzal 10 napig használhatja az ország területén található valamennyi díjköteles útszakaszt.


Végül meg kell említeni a megyei matricához hasonló árú havi matricát, amely főleg akkor tehet jó szolgálatot, ha az év egy rövidebb (egy-két hónapos) időszakában kell sűrűbben messzebbre utazni.


Használjon útdíjkalkulátort!


Az Autopalyamatrica.hu honlapján található térképes tevező főleg megyei matricák vásárlásakor jelent nagy segítséget. Csak adja meg lakóhelyét, valamint az egész év során rendszeresen látogatott úti céljait, és a kalkulátor megtervezi a legmegfelelőbb útvonalakat - a díjköteles útszakaszok figyelembevételével -, valamint kikalkulálja, hogy ezek eléréséhez mely megyei matricák megvásárlása szükséges.


A díjköteles útszakaszok használata nem csak azért éri meg, mert gyorsabban eljuthat A-ból B-be, de az autópályák és autóutak lényegesen biztonságosabbak, jobban karbantartottak, így járműve is kevésbé amortizálódik.


Hogyan vásárolhatja meg autópálya-matricáját?


Az autópálya-matricák legegyszerűbben online felületen szerezhetők be. Ennek első lépéseként járművének díjkategóriáját kell megadnia, majd a kívánt matrica típusát és érvényességi idejét. Ez utóbbi az éves érvényességű matricák esetében mindig a vásárlást követő év január 31-edike. A matrica paramétereinek kiválasztását követően a jármű felségjelének és forgalmi rendszámának megadása következik. A procedúra végén kérnek még egy e-mail-címet és egy telefonszámot, előbbi azért fontos, mert erre érkezik majd a visszaigazoló levél, amellyel bizonyos esetekben az úthasználati jogosultság megléte igazolható. Befejezésként a fizetés mozzanata történhet bankkártyával és azonnali átutalással is.

Irány a webshop!