Terápiás buborékok – gyógyulás a fürdőkádban

Senkit nem akarunk lebeszélni a zuhanyzásról. De egy hosszú nap után, ha felszabadul egy óránk, engedjünk a csábításnak és fürödjünk egy nagyot! 3+1 csoda, amit a víz tehet a testünkkel.

A varázslat akkor kezdődik, amikor meghozzuk a döntést és megengedjük a csapot. Csobog a víz, lelassulunk, tudatosan készülünk a pihenésre. Amíg forr a teavíz, az UDOOR fürdőkádajtó csapatával elmondjuk, mi történik a szervezetünkben.


A meleg víz enyhíti a fájdalmat

Amint belépünk a kádajtóval ellátott kádba, a víz körbeöleli a tagjainkat. Izmainkban oldódik a feszültség, a test lecsendesedik. A fizikai nyugalom segít csillapítani a stressz által kiváltott fizikai tüneteket, a fejfájást, a hát- és nyaki fájdalmakat, görcsöket. Fokozhatjuk a regeneráló hatást gyógynövényekkel, fürdősókkal.


Bekapcsolja az endorfintermelést és szépít

A fürdés egyfajta meditatív visszavonulás. A csendesen pezsgő habok között elmélyültebben gondolkodhatunk. A testhőmérséklet emelkedése serkenti az endorfintermelést, ami enyhíti a szorongást, javítja a hangulatot. Eltávolodunk a nyugtalanító érzésektől, aggodalmaktól.

Pihenünk, relaxálunk és közben szépülünk. Bőrünk pórusai megnyílnak, hogy később a hidratálókrémek még mélyebben felszívódhassanak.


Élénkíti a vérkeringést

A meleg vízben az erek kitágulnak, így a vér kisebb ellenállással találkozik, akadálytalanul áramolhat, amiért a szívünk is hálás lesz. A sejtekbe több oxigén és tápanyag jut. Ez hozzájárul a szervezet egészséges működéséhez, támogatja a sérülések gyorsabb gyógyulását, az immunrendszer erősítését.

A rendszeres fürdőzés hosszú távon segít csökkenteni a magas vérnyomást, ezzel együtt a szívbetegségek, a szívroham, a stroke kockázatát.


Pihentetőbb éjszakát ígér

Egy esti fürdő után nagyobbat alhatunk. Amikor kilépünk a forró vízből, testünk hűlni kezd. Ezzel azt üzeni az agynak, hogy ideje pihenni. Izmaink ellazultak, a gondolataink kisimultak, minden készen áll arra, hogy gyorsabban álomba merüljünk és az alvás mélyebb, pihentetőbb legyen.


Masszázs a kádban

A fürdés csodálatos erejét felerősíthetjük hidromasszázzsal. A saját kádunkba is beszerelhető fúvókák változó erősségű nyomást gyakorolva örvényeket keltenek, amelyek az izmok jobb ellazulását, a gyulladások enyhítését szolgálják. Serkentik a nyirokrendszer működését, amelynek többek között a felhalmozódott méreganyagok eltávolítása a feladata.

A hidromasszázs támogatja a mozgásszervi rendszer javulását, növeli a rugalmasságot, csökkenti a merevséget. Gyógyír a reumatikus vagy emésztőrendszeri panaszokra, visszerekre.

Ma már nem kell wellnessközpontba mennünk egy kis kényeztetésért, otthon is élvezhetjük a fürdés ősidők óta ismert, jótékony hatásait. Ha pedig beszereltetünk egy kádajtót is, szó szerint egyetlen lépés választ el bennünket az élménytől.


Irány a webshop!