Szeretnél grafikus lenni? Mutatjuk, mi kell hozzá!

A grafikus szakmát némi misztikum lengi körül, sokan nincsenek tisztában azzal, mit is csinál egy ilyen szakember: egész nap rajzol? Névjegykártyákat, meghívókat tervez? Esetleg logókat gyárt?


Egy grafikus feladatköre sokkal összetettebb, mint gondolnánk, és valójában ezen a területen is lehet specializálódni. Azoknak viszont, akiket érdekel a szakma, alapozásként érdemes lehet elvégezni a The Bright Academy grafikus tanfolyamát online, mert ez egy megfelelő kiindulópont lehet a karrierhez, karrierváltáshoz. Nézzük a részleteket!


Mit tanítanak a grafikus tanfolyamon?


A The Bright Academy oldalán számtalan online képzést találunk, és ezek olyan tudás birtokába juttathatnak, amelyekkel utána könnyen megy a szakmaválasztás, karrirerváltás is. A grafikus és webdesigner tanfolyamok nagyon népszerűek – fiatalok és idősebbek körében egyaránt.


A kurzusok elvégzése ugyanis nincs feltételhez kötve, sem az életkor, sem az iskolai végzettség nem számít, fontosabbak a személyes tulajdonságok. A grafikusok esetében ilyen például a kézügyesség, a türelem vagy a tanulási hajlandóság, és persze a kreativitás. Ezek megléte nélkül nem biztos, hogy hasznosnak találjuk majd a képzést.


A tanfolyamon egyébként minden elméleti tudást megkapunk, amit a grafikus szakmáról tudni kell. Összesen 8 modulból áll a képzés, 19 órányi videó és 158 oldalnyi szöveges tartalom áll rendelkezésre! Ez bizony nem kevés! Ám saját időbeosztásunk szerint tanulhatunk, nincs határideje a kurzus elvégzésének, korlátlanul elérhető a tananyag.


Jól összefoglalják itt a szakma szerteágazó területeit, a leendő grafikusoknak érdemes megismerkedniük az alapokkal. Később pedig más tanfolyamokon – InDesign, Adobe Illustrator, Photoshop, online webdesign tanfolyam – lehet bővíteni a tudást.


A főbb témakörök


Senki ne gondolja azt, hogy a grafikusoknak csak a rajzoláshoz kell érteniük! Valójában egy komplex folyamatot kell átlátniuk, ahol ők csak az egyik szereplők – a vizuális elemekért felelnek.


De érteniük kell a pszichológiához, a marketinghez is, sőt az is hasznos, ha olyan gyakorlati feladatokkal is tisztában vannak, mint az adózás vagy az ügyfélszerzés mikéntje. Éppen ezért a The Bright Academy képzésein hasznos tanácsok is kerülnek a tananyagba, amelyekkel a későbbi szabadúszók munkáját segítik.


A szakmai modulok között a következő témaköröket találjuk többek közt:


Mi az a brand book?

Betűtípusok

Színkontraszt

Logo design

Webes tipográfia

Háttér eltávolítása Photoshopban

Kiadványszerkesztés az Adobe InDesign programmal

Illustrator használata a gyakorlatban


Egy leendő grafikusnak különösen hasznosak ezek az ismeretek.


Hogyan lehet jelentkezni?


A fent említett oldalon lehet jelentkezni a képzésre, ott olvasható bővebb információ a tanfolyamról. Lehet fizetni egy összegben és részletben is, a képzés pedig azonnal elkezdhető.


Az itt szerzett ismeretek birtokában bárki eldöntheti, neki való-e a grafikus szakma, később pedig bővítheti tudását valamilyen területre specializálódva.


Irány a webshop!