Szélinstallációval bővül az 5 érzékszervre ható kiállítás!

Koronczi Endre képzőművész Ha a kanálból kifújja a szél a levest című alkotásával bővül Az emlékezés formái tárlat a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában január 21-től.

A különleges kiállítás kortárs művészeti projektjei az emlékezés formái köré épülnek. Az öt érzékünk mindegyike emlékeket idéz fel bennünk, így láthatók ízőrző ételdesign, illat-, média-, fény- és képzőművészeti alkotások is.

A január 21-től látható, új alkotás készítője Koronczi Endre képzőművész, médiaművész, festő, grafikus, az ikOn.hu alapítója. Évtizedek óta dolgozik a széllel, melyen keresztül a láthatatlant és az anyagtalant igyekszik megérteni és megjeleníteni. Filmkockákon, fotókon, rajzokon, beltéri és kültéri installációkon keresztül, a Ploubuter Park imaginált „lelőhelyein”.

Az emlékezés formái kiállításra készült, a kint és a bent világát összekapcsoló, falakon átívelő, Ha a kanálból kifújja a szél a levest című térspecifikus installáció a fóliatestet öltő és mozgásérzékelőkkel életre kelő szelet, mint időérzékelésünk egy lehetséges médiumát ragadja meg. A látogatók az installáció terében saját megfigyeléseik és interakcióik által tapasztalhatják meg önnön jelenlétük időtlenségét. A szélrajzokon és videófelvételeken rögzített időnyomatok az elillanó pillanat örökkévalóságának, az itt és most – akkor és ott érzetének megragadására tesznek kísérletet.

Kurátor: Kovács Andrea

Együttműködő partner: Let it Be! art agency

A bővített kiállítás január 21-től látható március végéig.

A kiállítás látogatási rendje eltér az m21 Galéria szokásos nyitvatartásától.

Részletek: https://m21.pecsigaleriak.hu/programok/az-emlekezes-formai-2.-resz

Irány a webshop!