Részleges erdőlátogatási korlátozás (Mecsek, Zselic, Ormánság)

Tartalom

2020. szeptember 1-30-ig, minden nap 16.00 óra és másnap reggel 08.00 óra között

RÉSZLEGES ERDŐLÁTOGATÁSI KORLÁTOZÁST van érvényben

- a Szigetvári Erdészet sasréti vadászterületén,

- a Sásdi Erdészet kisvaszari vadászterületén,

- az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi (Nyugat-Mecsek),

- a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei (Kelet-Mecsek) vadászterületén, továbbá

- a Sellyei Erdészet szentegáti vadászterületén.

Az erdőterület és a vadállomány nyugalmának érdekében kérjük hogy szeptember hónapban csak reggel 8 óra és délután 16 óra között tartózkodjanak az erdőben!

A korlátozást az érintett vadászterület határain szükséges kijelölni és jelezni (térképet ld. lentebb), azonban főként a vad élőhelyéül szolgáló erdőterületeket érinti. Nem vonatkozik lakott területekre, kerékpárutakra, parkokra, és például az alábbi frekventált kirándulóhelyekre, kiépített turisztikai központokra és környékükre:

Kelet-Mecsekben Pusztabánya, Máré-vár, Vár-völgy, Cigány-hegyi kilátó, Óbányai-völgy és környéke, Zengő csúcs és környéke, Kövestetői kilátó és környéke; Nyugat-Mecsekben Kővágószőlőstől északra, Kővágótöttös és Szentkút közötti területen, Hetvehelynél az erdei iskola és környéke (tanösvények), Jakabhegy, Zsongorkő, Pálos romok és környéke, Éger-völgy, Éger-tető, Szuadó-völgy környéke; Zselicben Nagymátén vadászkastély és a Fekete István Füvészkert környéke; Sasréten a vadászkastély és környéke (erdei iskola, tanösvény, Ősbükkös) és az almamelléki kisvasút nyomvonala.


Az érintett vadászterületekről az alábbi térkép nyújt tájékoztatást, továbbá kérjük figyeljék a főbb erdei utak mentén kihelyezett figyelmeztető táblákat:

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1hWi5JBWTYRWk7IBrIQiQjG-DlY-Levu4&ll=46.111893518468776%2C18.16642264999996&z=11

Irány a webshop!