Őszi és téli babakelengye újszülötteknek

Egy kisbabának rengeteg holmira van szüksége, többek között a ruházkodást illetően is. Az őszi és téli időszakban pláne fontos a csöppség gondos felöltöztetése, ezért nézzük is meg röviden, milyen alap darabokból áll egy babakelengye az év hidegebb szakában.


Body


Ez a ruhadarab, ha úgy tetszik, a kisbabák fehérneműjének nevezhető. Akár naponta több alkalommal is cserélni kell, ezért legalább 6-7 darabot érdemes beszerezni belőle. Kerüld a műszálas ruhákat, amikbe könnyű beleizzadni, válassz inkább pamutból vagy biopamutból készült bodykat.


Ami még lényeges, hogy a nyakkivágás minél nagyobb legyen, vagy legalább könnyen nyúljon az anyag, hogy egyszerűen át tudd húzni a baba fején. Újszülötteknél egyébként a legpraktikusabb az úgynevezett átlapolós body, amit teljesen szét lehet nyitni, majd belefektetni a babát, utána pedig köré tekerni és bepatentolni.


Rugdalózó


A hidegebb időszakban célszerűbb a vastag, plüss tapintású pamutrugdalózókat előnyben részesíteni, melyek melegen tartják a babát. Persze azért túlzásba sem érdemes esni, ezért egy fűtött, kellően meleg lakásban elég lesz egy vékonyabb anyagból készült rugdalózó is.


Tehát legyen legalább 2-3 darab mindkettőből. Ha olyan termékeket választasz, amelyeknek lábfeje is van, azzal megspórolhatod a folyton lecsúszó zoknikkal és mamuszokkal való bosszankodást.


Overál


A hideg napokon a felnőttek kabátot húznak, a babák pedig overált. Ez a vastag, bélelt ruhadarab zimankóban is melegen tartja őket. Olyat keress, ami lehetőleg kapucnis, és van lábfej, valamint kesztyű része is. Ebből elég egyetlen darab is, esetleg kettő, ha akarsz egy tartalékot, amíg a másik mondjuk mosásban van.


Bundazsák


Természetesen egy pici babának is szüksége van némi friss levegőre, illetve az újdonsült anyukának sem árt minden nap kimozdulni egy kicsit, legalább egy rövid séta erejéig. Az overálba öltöztetett babát pedig célszerű még egy bundazsákba is betenni, hogy biztosan ne fázzon meg.


A jó bundazsák ismérve, hogy meleg, rögzíthető a babakocsiba, autósülésbe, mózeskosárba vagy babahordozóba, könnyen tisztítható és a baba számára kényelmes. A Komforte.hu őszi és téli termékei többféle bundazsák és további hasznos babatermékek is találhatóak.


Kesztyű és sapka


Ha az overál takarja a lábfejet és a kézfejet is egyaránt, akkor a kesztyű kintre nem szükséges, egyébként pedig minden séta során ajánlott a kis kezeket és lábakat alaposan bebugyolálni.


Egy vékonyabb sapkára még a hűvösebb beltérben is szükség lehet, egy ugyancsak vékony cérnakesztyű pedig azért hasznos, mert a kicsi nem tudja összekarmolni a saját arcát.


Takaró vagy pólya


Nincs is aranyosabb látvány egy kiságyában békésen szundikáló újszülöttnél. Még ha elég melegnek is tartod a lakást, akkor is érdemes alváskor betakarni egy puha, kellemes tapintású, babáknak való takaróval.


Természetesen a klasszikus pólya is jó megoldás lehet, tapasztald ki, hogy neked melyiket kényelmesebb használni és a kicsi melyikben érzi magát jobban.

Irány a webshop!