Művészet vagy reklám? A krétafilc sokoldalú felhasználása

Vannak olyan eszközök, amelyek valamennyi kreatív folyamat során hasznunkra válhatnak. Dekorálhatunk, díszíthetünk velük, sőt még a reklámozás területén is igen erősen jelen vannak. A krétafilc például pont egy ilyen kellék. Kiélhetjük alkotási vágyunkat, de valami érdekeset is létrehozhatunk ezzel a kis filccel. A következő cikkben most megtudhatod, hogyan érdemes használni, és persze azt is, hogy milyen felületeken próbálkozz.


Dekorálj krétafilccel!


Kezdjük az otthonunkkal! A legtöbben szeretjük csinosítgatni a lakásunkat. Ünnepi színekbe öltöztetjük, beszerezzük a legszebb dísztárgyakat, de úgy érezzük, hogy ez még nem elég. Ennél több kell, valami, ami ezeknél is “beszédesebb.” A Birdo Shop krétafesték toll kínálatában számos különleges segédeszköz áll rendelkezésünkre, hogy mi is szabadon alkothassunk.


Ha nem tartós dekorációt szeretnél készíteni, inkább a szezonnak megfelelően dekorálnál, a legjobb megoldás a krétafilc. A frappáns feliratoktól kezdve, egészen a mesteri krétarajzokig, bármit elkészíthetünk vele. Írhatunk a termékkel emlékeztetőt, és készíthetünk évszakhoz illő dekorációt is. Ha nincs otthon táblafalunk, akkor sem kell szomorúnak lenni, hiszen üvegfelületek díszítésére egyaránt alkalmas, és még csak nem is kell, hogy Picasso vénával legyünk megáldva.


A branding és a krétafilc


A branding nem más, mint egy adott cég vagy produktum márkaépítése, vagyis egy olyan sajátos kép kialakítása a vásárlókban, amely pozitív élményeket, vevői lojalitást és érzelmi kötődést eredményez. “De mi köze ennek a krétafilcnek?” - kérdezheted. Ó, nagyon is sok!


Az üzlethelyiség dekorációja nagyon sok embert megmozgathat, ami már önmagában forgalmat generál. Én például csak azért mentem be a minap egy könyvesboltba, mert nagyon ötletes rajzzal ékesítették a kirakat üvegét. Az éttermekben, a büfékben, a menük, ajánlatok feltüntetésekor is segíthet egy jó krétafilc, de a kirakati reklám szintén egyedivé varázsolható a segítségével. Esőállósága miatt sokáig csodálhatják a vásárlók az alkotásokat.


Krétafilc? Jó, ha ezt tudod róla!


Egy vízbázisú, folyékony krétáról van szó, amely bármilyen sima felületen használható. Műanyagon, fémen, tükrön, üvegen egyaránt fog, ráadásul a száradást követően, nedves ruhával letörölhetjük. Ettől függetlenül ne gondoljuk azt, hogy az eső könnyen lemossa!


Neki köszönhetően nem fog kiszáradni a kezünk a krétapor miatt, hiszen nem minősül hagyományos krétának, a végeredmény viszont ugyanolyan lesz. Akár 15 cm vastag vonalakat is húzhatunk vele, de a hegy téglalap alakú, tehát amikor megfordítjuk, lehetőségünk lesz vékony vonalakat is rajzolni.


Arra nem árt figyelni, hogy a nyitást követően a hegyével felfelé tároljuk, és az alkalmazás után mossuk ki a hegyet! Száradás után tartós alkotást kapunk, de nem szabad ujjal megérinteni, mert könnyen elmaszatolódhat! Látod, hogy mi mindenre jó egy krétafilc? Remélem, te is számos új ötlettel gazdagodtál most.Irány a webshop!