Mit érdemes tudni a gyapotból készült hőszigetelő anyagokról?

A szigetelés jelentős kérdés, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni. Különösen a tél közeledtével lényegessé válhat a megújítása, hogy se a magas fűtésszámla, se a hamar kihűlő ház miatt ne kelljen aggódnunk.


A hőszigetelés fontossága


Az első dolog, ami eszünkbe jut a nem megfelelő szigeteléssel kapcsolatos problémák mérlegelésekor, az a fűtésszámla. A ház hőjének jelentős része elszökik, és “melegíti az utcát,” ha nincs semmi, ami hatékonyan visszatartaná. Ráadásul a nyári hőség is könnyen behatolhat az épületbe.


Vásárolj hatékony hőszigetelő termékeket a Káplár fatelepről, és gondoskodj otthonod megfelelő védelméről a hideg, meleg, és a nedvesség ellen!


A hőszigetelés elnevezés ellenére ez a hasznos anyag a nedvesség kinn- és benntartásáért is felel. Ez leginkább a tetőtérben fordulhat elő, amikor is a szigetelésen található réseken a csapadék bezúdul. A nedvesség következtében pedig penészgombák boldog lakhelyükként foglalhatják el a tetőteret, amely előbb-utóbb a faszerkezet korhadását is elősegítheti, nem beszélve a fémelemek rozsdásodásáról.


A hő és nedvesség mellett egy harmadik fontos tényező is előtérbe kerül, ami nem más mint a zaj. Ha olyan helyen élünk, ahol forgalmas utak, hangos lakók vesznek körül minket, igencsak szükségessé válhat a hangszigetelés. A hőszigetelő anyagok segítségével a zajt is kint tarthatjuk az ajtókon és ablakokon kívül, hogy nyugodtan pihenhessünk nappal és éjszaka.


Üveggyapotból készült hőszigetelő termékek


Az üveg- és kőzetgyapot gyakran összezavarhatja a hőszigetelő termékeket keresőket, éppen ezért érdemes tisztázni a köztük lévő legfontosabb különbségeket és hasonlóságokat. Az üveggyapot kimondottan alacsony hővezetési tulajdonsággal bír, és nem éghető. Ezzel ellentétben kis súlya, jó alaktartó képessége és egyszerű vághatósága elősegíti a problémamentes csomagolást és szállítást.


Az üveggyapot bizonyos típusai víztasztító tulajdonsággal is rendelkeznek, és puhább tapintásúak, mint a megszokott fajták. Emellett előnyös, hogy kis porképzéssel rendelkeznek, és teljes mértékben szagtalanok is.


A kőzetgyapot hőszigetelő anyagok tulajdonságai


A kőzetgyapot sok szempontból hasonló, ám bizonyos előnyei hatékonyabbá tehetik. Valamennyivel jobb szigetelőképességgel bír, és jobban megfelel a beltéri levegő minőségével szembeni magas elvárásoknak is.


Jó tulajdonsága továbbá, hogy a páradiffúziós ellenállása is alacsony, és egy igen környezetbarát alternatíva, hiszen könnyen újrahasznosítható. Bizonyos kőzetgyapot hőszigetelő anyagok akár 80%-ban is újrahasznosított anyagok felhasználásával készülnek.


Fedezd fel a Káplár fatelep weboldalán megtalálható hőszigetelő anyagok széles választékát, és böngészd végig a további, nagyszerű minőségű alapanyagokat és kiegészítőket is!


Irány a webshop!