Minőségi gumival a minőségi vezetésért

Napjainkban már rengeteg gumigyártó termékei közül válogathatunk, ha úgy döntünk, ideje leváltani a jelenleg használt szettet. Ennek rengeteg előnye van, például garantáltan meg fogjuk találni a számunkra ideális kialakítást. A hátránya viszont az, hogy nagyon könnyű eltévedni a hatalmas kínálatban.


Nagy múltú gyártókat is választhatunk


A ma népszerű személy gumiabroncs márkák kivétel nélkül megtalálhatóak a Gumiflex oldalán. Ezek között is találhatunk pár kiemelkedő gyártót, mint amilyen a Lassa is. Ez egy török márka, ami még 1974-ben indult el a Sabanci és Társai csoport segítségével. Az 1980-as években került a képbe egy híres japán vállalatóriás, amellyel később társult is. Ez nem más, mint a már jól ismert Bridgestone Corporation.


A japán gyártó megköveteli a magas minőséget, amibe tökéletesen illeszkedtek a Lassa termékei is. A gumik gyártása a világ egyik legnagyobb üzemében történik: a Brisa gyár 350.000 négyzetméteren terül el. A márka abroncsai ma már több mint 50 országban érhetők el, Törökországban piacvezető, valamint a globális piacon is topgyártónak számít.


A vásárlás során is fontos szempontnak számít, hogy az adott márka mégis milyen helyet foglal el a piacon. Nem hiába népszerűek vagy megbecsültek egyes gyártók, valamint termékeik. A gumik sok tényezőért felelnek a vezetés során, ezért is fontos, hogy olyan szettet válasszunk, ami már rengeteg területen, országban és autón bizonyított.


A minőségi gumik jobban teljesítenek


Talán ezzel nem árulunk el nagy meglepetést, hogy a teljesítmény függ a minőségtől. A gumik elsődleges feladata az, hogy megfelelő körülményeket teremtsen a vezetéshez. Stabil legyen a jármű az utakon, a féktávban is nagy szerepet játszik és a fogyasztásra is közvetlen hatással van.


Persze egy átlagos, normáli gumi is megfelel a célnak, nem kell attól félni, hogy nem lenne biztonságos a használata, vagy túl magas lenne a fogyasztás vele. De egy minőségi abroncs még ezt a teljesítményt is tovább tudja fokozni. Fontos az élettartam is, egy prémium gumi beszerzésével hosszú távon kevesebbet kell költeni majd az új szettekre. Az elhasználódás a minőségi változatokon sokkal lassabb, de jobb tapadást és féktávot biztosítanak.


Minden szezon előtt tartsunk ellenőrzést


Amikor elérkezett a következő szezon (esetünkben a nyár), akkor mindenképpen vizsgáljuk meg a garázsban tárolt nyári szettet. Ha erősen mutatják az elhasználódás jeleit, akkor ne halogassuk az új beszerzését, nem érdemes kockáztatni a következő pár hónapban, mivel az sokkal súlyosabb károkhoz is vezethet. A gumi az elsődleges védelmünk a megcsúszás ellen, a forró körülmények között pedig egyáltalán nem mindegy, hogy mégis milyen állapotban van az abroncs felülete.


Érdemes rendszeresen elvinni szervizbe átvizsgáltatni az autó állapotát, ahol a jelenleg használt gumiszettet is ellenőriztethetjük. Ha pedig váltani kell, akkor ne várjunk sokáig.

Irány a webshop!