Milyen szolgáltatásokkal segíti a Magyar Posta a csomagszállítást?

A csomagszállítás aranykorát éljük. Egyre többször rendelünk webáruházakból attól függetlenül is, hogy vannak-e épp lezárások vagy sem. A Magyar Posta csomagszállítás tekintetében versenytársa lehet a többi nagy futárcégnek, ennek pedig több oka is van.


A Csomagnet.hu segítségével most sorra vesszük, hogy melyek azok a lehetőségek, amikkel a Magyar Posta versenyre kelhet a többi nagy céggel.


Házhoz szállítás


Az egyik legkényelmesebb lehetőség, ha úgy adjuk fel a csomagunkat, hogy azt házhoz szállítsák. Annál a lehetőségnél, hogy házhoz jön a futár, két különböző opciót különböztetünk meg. Az egyik, amikor háznál veszik fel a csomagot és PostaPontba szállítják, illetve azt, amikor háznál veszik fel a csomagot és házhoz is szállítják. Ezekben az esetekben természetesen a ház kifejezés nem csak az otthonunk lehet, lehet ez akár a munkahelyünk is vagy egy rokon, ismerős címe, ahol fel tudják venni vagy át tudják adni a küldeményt.


Ha a kézbesítés napján nem tartózkodunk otthon, a futár automatikusan megpróbálja másnap újra kézbesíteni azt, ha pedig akkor sem sikerül, akkor az illetékes PostaPontban átvehetjük. Ha utánvéttel rendeltünk, annak összegét bankkártyával is kifizethetjük.


Csomagpontok


A csomagpontok egyik nagy előnye, hogy több mint 2600 van az országban, így könnyen találhatunk egy közelit. Ennél a lehetőségnél három opcióval számolhatunk. Ilyen, ha csomagpontból házhoz kérjük a csomagot, háztól csomagpontba vagy ha csomagpontból csomagpontba.


A csomagpontok rendkívül rugalmas nyitvatartással várnak, hiszen üzletekről, benzinkutakról van szó. Egyes benzinkutaknál egész nap át lehet venni a küldeményünket. Ha utánvéttel kértük a csomagunkat, természetesen itt is fizethetünk bankkártyával.


Csomagautomaták


Jelenleg az országban 51 automata áll rendelkezésünkre, általában forgalmas csomópontokban, hogy könnyen megközelíthetőek legyenek. Hatalmas előnyük, hogy mindig nyitva vannak, illetve mivel nincs közvetlen kontakt, ezért diszkrét módja az átvételnek.


A csomagátvételnél csak a csomagazonosítóra van szükség, amit SMS-ben vagy e-mailben kapunk meg. Ha utánvéttel rendeltünk, természetesen a bankkártyás fizetés itt is működik.


Online csomagfeladás


Ma már az adminisztráció részét könnyedén elintézhetjük online. Több oldal is rendelkezésünkre áll, köztük a Csomagnet.hu is. Itt összehasonlíthatjuk a különböző futárcégeket, és elintézhetjük a csomagfeladás adminisztrációs teendőit, és ki tudjuk fizetni a szállítás díját.


Ahogy azt láthattuk, a Magyar Postánál a csomagfeladás és átvétel roppant rugalmas, ezzel pedig biztosan versenyre kelhet a piaci szereplőkkel.

Irány a webshop!