Miért hasznos kiegészítő a szoptatós párna?

Sok olyan kiegészítő van, ami a baba megszületése után a hasznodra válik. Egyrészt azért, mert megkönnyíti a dolgod, másrészt pedig azért, mert a babád kényelmét szolgálja. Ezek közül az egyik a szoptatós párna, ami igazi kedvenc a babás családok mindennapjaiban.


A szoptatás napjában többször is napirendre kerül, hiszen a babát az első hetekben, hónapokban csak így lehet táplálni. A művelet nagyon egyszerű, viszont sok esetben nehézséggel jár, hiszen a babát a megfelelő magasságba emelve kézben kell tartani közben. Nemcsak az anyának, hanem a picinek is kényelmetlen lehet hosszasan így feküdni.


Ilyenkor jól jön, ha kéznél van egy szoptatós párna. Mit érdemes tudnod erről a kiegészítőről? Milyen előnyökkel szolgál a használata? A mostani írásunkban ezt a témát fogjuk részletesen körbejárni, hogy el tudd dönteni, neked is szükséged van-e rá.


Mi az a szoptatós párna?


Egy speciális kialakítású párnáról van szó, ami alapvetően kétféle helyzetben jelent óriási segítséget. Egyrészt a várandós kismama számára megkönnyíti az alvást, pihenést azzal, hogy az egyik lábát kényelmesen megemeli. Másrészt pedig a baba megszületése után segít, hogy a szoptatás kényelmes legyen, mind az anya, mind pedig a pici számára.


Miért előnyös a használata?


A szoptatós párna használata több szempontból is előnyös. Sokkal komfortosabb az etetés, ha a babát nem két kézzel fogjuk, hanem egy puha, mégis megfelelő tartást biztosító párnára tesszük. Így az egyik kezünk szabad marad, ami nagy könnyebbséget okoz.


Előfordul, hogy a kicsi evés közben vagy közvetlenül utána elszundikál. Ilyenkor nem kényelmetlen a karunkban tartani, ugyanis a testsúlya nagy része a párnára nehezedik. Ráadásul nemcsak ülő, hanem fekvő helyzetben is lehetővé teszi a szoptatást. Így akár mi is tudunk pihenni a babánk mellett.


Amikor vendégek érkeznek hozzánk, hogy meglátogassák a picit, akkor valószínűleg pár perc erejéig mindenki kézbe akarja fogni. Ezzel nincs is semmi baj, viszont vannak, akik nem annyira gyakorlottak abban, hogy pontosan hogyan is érdemes megfogni egy újszülöttet. Ez esetben is jó szolgálatot tesz a szoptatós párna, hiszen megfelelő alátámasztást ad a kicsinek. Védi a nyakát, a hátát és a gerincét is a nem megfelelő mozdulatoktól.


Láttad már a Baby Inside Babatermékek szoptatós párnáit? Itt egészen különleges darabok között válogathatsz.


Mire figyelj oda vásárláskor?


Nagyon ügyelj a párna anyagára, hiszen rendkívül fontos, hogy 100%-ban bababarát legyen. A pamut ideális választás, a puha vatelin pedig remekül funkcionál töltetként. Arra is érdemes figyelned, hogy színe, illetve mintája jól passzoljon a babaszoba stílusához, hangulatához.


Bízunk benne, hogy sikerült egy kis összefoglalót adnunk a szoptatós párnáról. Ez egy nagyon sokoldalú kiegészítő, ami nemcsak szoptatáskor válik hasznodra, hanem sok más helyzetben is.

Irány a webshop!