Miért fontosak a hőszigetelő rendszerek és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítők?

Az épületek hővédelme az energia- és a költségmegtakarítás, valamint az otthonok klímája, kényelme szempontjából rendkívül fontos. Szabályozza a belterek hőmérsékletét, továbbá optimális páratartalmat, egészséges életteret biztosít.


Az épületszerkezet oldaláról vizsgálva védelmet nyújt az időjárás viszontagságai ellen, védi a falazatot, az épület állagát. A legoptimálisabb eredmény hőszigetelő rendszerek alkalmazásával érhető el, amelyek számos, a kivitelezést könnyítő, és azok színvonalát javító kiegészítő elemmel rendelkeznek. Ezeket mutatjuk most be.


Homlokzati hőszigetelő rendszerek


Az ugyanazon gyártótól származó elemekből felépített homlokzati hőszigetelő rendszerek a hőszigetelések által nyújtott előnyökön felül azért is praktikusak, mert attraktív megjelenést biztosítanak az épületeknek.

A Cemix hőszigetelő rendszereinek alkalmazásával jelentős fűtési és klimatizálási költséget takaríthatsz meg, komfortosabbá, egészségesebbé teheted az otthonodat, akár felújításról, akár új ingatlan építéséről van szó.

Csak a megfelelően kivitelezett rendszerek biztosítják a hőszigetelések valamennyi előnyét, a kiváló anyagok önmagukban nem, illetve a hibás kivitelezések is rontják a rendszer hatékonyságát, hőszigetelő képességét, hosszútávon extra költséget jelentenek.


Befektetés a jövőbe


Az épületek hőszigetelése környezetvédelmi szempontból is kedvező, de leginkább az ott lakók, az üzemeltetők érdekeit szolgálják. A hőszigetelés értéktartó, értéknövelő beruházás, ezért egyre többen választják a felújítások alkalmával is.


A korszerű, megújuló energián alapuló fűtési rendszerek telepítése esetén alapkövetelmény a jól szigetelt épület, aminek a homlokzatok és a nyílászárók is részei. A kivitelezésenlegalább annyi múlik, mint a beépített anyagok minőségén, ezért a választás gondos előkészítést igényel. Minden esetben az épülethez és az igényekhez legjobban illeszkedő hőszigetelést, illetve rendszert kell választani.


Szigetelési kiegészítők egyedi igényekre


A hőszigetelő rendszerek telepítése az alapelemeken túl különféle kiegészítőket is tartalmaz, hiszen minden homlokzaton jó néhány olyan részlet található – pl. nyílászárók, élek, határoló szerkezetek –, amely egyedi megoldást igényel. Ezek biztosítják a hőszigetelő rendszer tökéletes működését.


A hőszigetelő táblák telepítése a homlokzatra indítóprofilokkal, toldóelemekkel történik. Ezek rögzítésére beütődübelek, a fal és az indítósín közötti rés kitöltésére hézagkitöltő elemek szolgálnak.


A homlokzatot megszakító elemek a homlokzatok kritikus pontjai, amelyeknél a hőszigetelés helytelen kialakítása nagymértékben ronthatja a rendszer hőszigetelő képességét, károsodásokhoz vezethet. Ezekre a helyekre kerülnek az olyan kiegészítők, mint a hagyományos és speciális élképzők, valamint a csapadék elvezetésére szolgáló cseppentőprofilok.


Ne feledd, hogy a homlokzati hőszigetelés elkészítése minden esetben szakembert igényel!


Irány a webshop!