Miért a műanyag szállítóbox az ideális a kutyáknak?

Mivel nem mehetünk mindenhova gyalog, így a kutyák többségének már egészen korán közeli ismeretséget kell kötnie a különböző szállítóboxokkal. Van, amelyik szereti, van, amelyik szívből utálja, de egy biztos, hogy szükség van rájuk, akár a gyerekülésre. Lássuk, hogy hogyan szállítsuk kedvencünket a hosszabb utakon!


Szállítóboxok


A különböző szállítóboxok között is találhatunk fából, fémből, műanyagból és még szövetből készült darabokat is. Ezek közül az autóval vagy repülővel történő utazáshoz mindenképp a műanyag box az ideális. A szövet inkább a gyalogos sétákhoz alkalmas, míg a fém a műanyaghoz hasonlóan az autós utazáshoz. A fa ezzel szemben a repülőutak alkalmával kiváló.


A műanyag boxok között is van biciklire rögzíthető, ami ideális a kisebb-nagyobb kerékpáros utak megtételére. Sőt, olyan könnyebb darabok is, amik nyugodtan cipelhetőek kézben, hiszen nem képeznek nagy súlyt, bár ennél érdemes figyelembe venni, hogy inkább a kistestű kutyáknál érdemes használni.


A hagyományos boxok inkább az autós utazásokra alkalmasak, hiszen a kedvencünket is kényelmesen kell szállítani. A komfort mellett persze a biztonság is elsődleges, hiszen számos baleset forrása lehet egy nem megfelelően szállított háziállat. Hiszen egy állatnak az idegrendszere is más, mint egy embernek, arról nem is beszélve, hogy könnyebben megijed, hiszen nincs hozzászokva a hirtelen fékezéshez és a forgalom zajához.


Mekkora méretet válasszunk kedvencünknek?


Elsődlegesen azt kell tisztázni, hogy boxok esetén nem spórolhatunk azzal, hogy a nagyobbat vesszük a kölyök kedvencnek, mert majd belenő. Igaz, hogy idővel megnő, de addig is, ha bármi probléma történne egy út folyamán, akkor nagy sérülések érhetik. Hogy ezt elkerüljük, nagyon fontos a megfelelő méret, legyen szó kutyáról, macskáról vagy éppen más kistestű állatról.


Az ideális kivitel meghatározása sem bonyolult, hiszen csak le kell mérni az állatot az orrától a farkáig, majd a földtől a legmagasabb pontjáig, és a mellkas szélességét is. Ha ezek megvannak, akkor már jó eséllyel megtaláljuk a tökéletes szállítóeszközt. Ahhoz, hogy a kutyának kényelmes legyen a műanyag szállítóbox, fontos, hogy könnyen tudjon mozogni benne, azaz felállni, leülni és megfordulni. Persze az is fontos, hogy ne tudja kidugni a mancsát, és ki se tudjon jönni belőle.


Ha úgy érzed, hogy szükséged van egy műanyag szállítóboxra, akkor a legjobb, ha körülnézel a Kedvence.hu oldalon, mert számos érdekes, színes és garantáltan kényelmes box közül választhatsz kedvencednek. Ha pedig úgy érzed, hogy hasznos volt a cikkünk, akkor oszd meg másokkal is!


Irány a webshop!