Melyik invertert válasszam?

Amikor napelemes beruházáson törjük a fejünket, rengeteg dolog van, amire figyelnünk kell. Számba kell vennünk az épület adta lehetőségeket, a rendelkezésre álló erőforrásokat, és kalkulálnunk kell a majdani megtérüléssel is. A megfelelő inverter kiválasztása éppen ezért olyan fontos.

Termeljünk napelemmel energiát

Az, hogy melyik család mennyi és milyen energiát fogyaszt, rendkívül változó lehet. Sokan vannak, akik nem töltenek napokat az otthonukban, egyfajta utazó életmódot élnek a munkájuknak köszönhetően, ők jellemzően üzemanyagból égetik el a legtöbbet. Ebben az esetben célszerű elektromos gépjárművet vásárolni, hiszen annak töltése a legköltséghatékonyabb, főképp, ha a házunk napelemmel rendelkezik.

Az otthonülők hiába nem járnak-kelnek annyit az utakon, mégis rengeteg elektromos energiát képesek elhasználni a különböző háztartási berendezések által. A reggeli hajmosás után a hajszárító üzemeltetése, az elektromos tűzhely és a vasaló használata mind-mind áramot igényelnek, nem is beszélve az olyan apróságokról, mint a mikrohullámú sütő vagy a kenyérpirító. Ezeknek a termékeknek a mindennapos használata igencsak nagy energiát tud felemészetni havi szinten.

Nem mindegy az inverter

Az átlag hétköznapi élet eszközeihez használt elektromos áramnak jelentős rezsivonzata van. Ha hosszú távra tervezünk, akkor érdemes napelemeket telepíteni az épületre, így a távlati célokat nézve nemcsak a beruházás térül meg, hanem pénzt is spórolhatunk. A Wagner Solar Hungáriánál kapható inverterek hozzásegítenek minket ahhoz, hogy az energia a lehető leghatékonyabban hasznosuljon. Annak kapcsán, hogy pontosan milyen tételek közül választhatunk, érdemes szakértőktől segítséget kérni. Jó megoldás lehet inverter szempontjából a Solax gyártó, legyen szó hálózatra kapcsolható vagy hibrid napelemes rendszerről.

Fontos a tájékozódás

Ha komolyan napelem telepítésén törjük a fejünket, akkor mindenképpen foglalkoznunk kell a kérdéskörrel, hogy hálózatra csatlakoztatható rendszert szeretnénk vagy hibrid napelemes rendszert. Amennyiben az utóbbira esik a választásunk, külön számolni szükséges a maximális akkumulátorkapacitással és a kompatibilitással. A kapacitást az elfogyasztott energia alapján érdemes méretezni.

A hibrid napelemes rendszerek nagy előnye, hogy akkor is van áram az ingatlanban, ha áramszünet van, így üzemeltethetők a legfontosabb eszközök pl: hűtő, világítás, vagy a kapumozgató motor.

Összességében tehát több olyan tényező is van, amikre oda kell figyelnünk egy telepítés előtt, éppen ezért érdemes felkeresni a Wagner Solar Hungária csapatát, hogy biztosan szakértőktől kapjunk tanácsokat. Ha a megfelelő csapat áll mögöttünk, akkor biztosan olyan rendszerre tehetünk szert, ami maximálisan kiszolgálja az igényeinket és elégedettek lehetünk majd a választásunkkal.

Irány a webshop!