Megoldás a fluktuációra: munkaerő-kölcsönzés

A fluktuáció szó egyre ismertebb az átlagemberek körében is, pedig ez egy olyan szakkifejezés, melyet elsősorban a HR-esek használnak. Írásunkban nemcsak a kiváltó okokat vizsgáljuk meg, hanem azt is eláruljuk, mit lehet tenni, ha magas a munkaerő-elvándorlás.


A fluktuáció fogalma


A fluktuáció latin eredetű szó, eredeti jelentése: ingadozás, hullámzás. A HR-esek a dolgozók állandó vagy gyakori munkahely-változtatását értik alatta. Ez napjainkban nagy probléma, gondoljunk csak a pandémia időszakára, amikor sokaknak egyik napról a másikra mondtak fel. Később azonban munkaerőhiány alakult ki bizonyos területeken az elvándorlások miatt.


Ilyen esetekben érdemes azonban alternatív megoldásokat keresni, például egy jó munkaerő-kölcsönző cég - mint például a Beraman Hungary - szolgáltatásait igénybe venni. A Beraman Hungary hosszú távú megoldást is tud nyújtani a munkaadó vállalatoknak, akik gyorsan szeretnék pótolni a hiányzó munkaerőt. A minőségi együttműködés során a fluktuációs problémák rövidesen megszűnhetnek.


Mi állhat a fluktuáció hátterében?


Azonban nemcsak az az eset létezik, amikor hirtelen tömeges leépítésre vagy felvételre kerül sor egy munkahelyen. Fluktuáció akkor is van, ha nincs rendkívüli helyzet. Éppen ezért mindig érdemes megvizsgálni, mi állhat a munkaerő-vándorlás hátterében. Ez a HR-osztály feladata, ahol ideális esetben kilépő interjú során térképezik fel, mi okból akar elmenni valaki a cégtől.


A távozás leggyakoribb okai a következők: alacsony jövedelem, a munkatársakkal vagy a vezetőséggel való konfliktusok, kevés visszajelzés és vezetői támogatás, túlzott stressz, de akár költözés, gyermekvállalás, illetve nyugdíjazás miatt is mehetnek el dolgozók a cégtől. Ez utóbbiak olyan külső tényezők, amelyekre a vezetőknek nincs ráhatásuk.


Statisztikák szerint az új munkahelyen az első hat hónap a legkritikusabb, ekkor lép ki a legtöbb ember, ha nem tartja jónak a körülményeket.


Miért jó megoldás a munkaerő-kölcsönzés?


A fluktuáció teljesen természetes folyamat, nem kell tőle félni. Folyamatosan számításokat kell végezni, majd a kapott adatokat elemezni. Ha a fluktuáció mértéke alacsony, akkor nem kell aggódni.


Ha azonban a vártnál többen távoznak bármilyen okból, és a kiesett munkaerőt pótolni kell, érdemes munkaerő-kölcsönző céggel szerződni, mert ők tudják a leghatékonyabban és leggyorsabban megoldani a problémát. Jól bejáratott csatornákon keresztül tudják megszólítani az esetleges munkavállalókat, akik felé többféle kedvezménnyel is tudnak élni: erre is jó példával szolgál a Beraman Hungary.


A kölcsönzést főleg gyárakban, üzemekben, szolgáltatóiparban alkalmazzák, és egy nagyon közkedvelt foglalkoztatási formáról van szó. A munkaerő-kölcsönző cégek ugyanis jól tudnak kommunikálni a munkakeresőkkel és a munkaadókkal egyaránt, ebben rejlik sikerük.


A magas fluktuáció ellen tehát hatékonyan fel lehet lépni, segítséggel könnyen kezelhető a probléma.

Irány a webshop!