Masszázsmedencével az őszi fáradtság ellen

Az őszi hónapok kissé borús, melankolikus atmoszférája igencsak rá tudja nyomni a bélyegét a hangulatunkra, nem segít ezen a jelenleg is komoly problémákat okozó vírushelyzet sem. Sajnos egyelőre nem úgy tűnik, hogy ennek hamar vége lesz, ezért a legjobb, amit tehetünk, ha igyekszünk saját magunk gondoskodni a mentális és persze a fizikai egészségünkről. Alapvetően egy-egy wellness-szállodában eltöltött hétvége erre tökéletesen alkalmas lenne, azonban a jelenlegi helyzetben ez nem tanácsos, és talán nem is nagyon lehetséges. Szerencsére nem is feltétlenül muszáj ellátogatni ehhez egy ilyen szállodába, hiszen ha beszerzünk otthonra egy masszázsmedencét, akkor a kertünkben is élvezhetjük annak számtalan előnyét.

Betegségek megelőzése és kezelése masszázsmedencével

Az ősz beköszöntével az influenzaszezon is kopogtatni kezd az ajtókon, ami jó esetben minimum napokra kivon minket a forgalomból. Az influenza mellett persze gyakori a nátha és a megfázás is, ami nem meglepő, hiszen a fokozódó rossz idő, a bezártság és a csökkent vitaminbevitel egyaránt hozzájárul a megbetegedésekhez.

Nem kell azonban ebbe beletörődnünk, hiszen az immunrendszerünk erősítésével elkerülhetjük a fent említett betegségeket. Viszont ha mégis elkapnánk valamit, akkor a kúrálás időtartama lerövidíthető a masszázsmedence segítségével, hiszen jelentősen enyhítheti a tüneteket. Ugyanis a meleg víz nem csupán izzaszt, hanem javítja az immunrendszer működését, serkenti a vérkeringést és az anyagcsere-folyamatokat egyaránt.

A test mellett a lélekre is pozitív hatással van

Már maga a gondolat, hogy a hűvös levegő elől elbújjunk egy medencényi meleg vízben, léleksimogató hatással ér fel, mi történik hát akkor, ha erre nem csak gondolunk, hanem meg is tesszük?

Többek közt a masszázsmedence meleg vize és a levegő gyengéd masszázsa oldja a feszültséget, megszabadít a stressztől, javítja a közérzetet, és az alvásproblémáinkon szintén segít.

Továbbá a hideg, friss kerti levegő és a masszázsmedence meleg vizének kontrasztja különleges élvezetet nyújt, ezért érdemes nem csak esténként, hanem reggelente is elmerülni a jakuzziban.

De mi van akkor, ha nincsen kertünk?

Aggodalomra semmi ok, hiszen a modern masszázsmedencék nem csupán kültéri használatra alkalmasak, hanem beltéren szintén használhatóak. Mindössze arra kell figyelni, hogy azt a helyiséget, ahol elhelyezzük a jakuzzit, könnyen lehessen szellőztetni, illetve egy páramentesítő készüléket szintén érdemes erre az esetre beszerezni.

Szintén segítség a kevesebb párában, ha a medencére tökéletesen passzoló thermotetőt illesztünk. Bár ezen kiegészítők elsődleges funkciója, hogy a meleget bent tartsák, de ugyanígy a felszálló pára ellen szintén hatékony védelmet nyújtanak.

Amennyiben te is kedvet kaptál ahhoz, hogy beszerezz egy masszázsmedencét, nézz szét a SpaTrend oldalán, és válaszd ki a számodra ideális darabot!

Irány a webshop!