Kinek ajánlott az L-karnitin fogyasztása?

Kinek ajánlott az L-karnitin fogyasztása?

Manapság zúdul ránk mindenhonnan, hogy a szervezetünk egészséges működéséhez nem elég a megszokott tápanyagok bevitele. Étrend-kiegészítők sokaságát találhatod a patikák és drogériák polcain, amik mind jobb életminőséget ígérnek. Érdemes azonban letisztázni, hogy pontosan milyen területen szeretnél változást elérni.

Számos készítmény tartalmaz olyan vitaminokat, aminosavakat, nyomelemeket, amelyek együttesen gátolják egymás felszívódását. Továbbá az sem mindegy, hogy miből mennyi az a mennyiség, ami valóban hatásos. Ebben a cikkben az L-karnitinnel foglalkozunk részletesebben.

Mi az L-karnitin?

Az L-karnitin egy olyan aminosav-származék, ami a zsírsavakat a sejtek mitokondriumába szállítja, ahol felhasználható energiává alakítják át. A szervezetünk természetes úton is képes az előállítására, amihez nagy mennyiségű C-vitamin is szükséges. Elenyésző mennyiséget táplálkozással is be tudunk juttatni a szervezetbe, ha hús és hal is kerül rendszeresen a tányérra.

A HerbaStar táplálékkiegészítője segíthet az aminosav-származék pótlásában a vegánok, illetve olyanok számára, akik genetikai okokból nem képesek a kellő mennyiség szintetizálására. Az L-karnitin por könnyen tud hasznosulni, emiatt általános felhasználásra optimális.

Fogyni vágyóknak

Az L-karnitin elsődleges szerepe az, hogy minél több zsírsejtet juttasson a sejtekbe, hogy a mitokondrium elégesse azokat az energiatermelés érdekében. Számos kísérlet nyert arra vonatkozóan bizonyosságot, hogy a mozgás előtt fogyasztva jelentősen javult a test zsírégető képessége, viszont kevesebb tejsav termelődött még intenzív sportolás közben is.

Kifejezetten a szülés utáni fogyáshoz javasolják a szakemberek az L-karnitin pótlását. A terhesség alatt ugyanis ez drasztikusan csökken, amit a tanulmányok a kismamák alacsony vasszintjével magyaráznak. A szülés utáni testsúlycsökkenés egyik feltétele a megfelelő mennyiségű L-karnitin, amiről célszerű ebben az időszakban külsőleg gondoskodni.


Sportolók csodaszere

A rendszeresen sportolók számára nélkülözhetetlen táplálékkiegészítő. Az izomtömeg növelése érdekében, illetve a jobb teljesítmény elérésért is fogyasztják. Használata segít megelőzni az izomláz kialakulását, valamint az izmok regenerációját. Hatására javul az állóképesség, mivel megnöveli az izmok oxigénellátottságát.


Az agy őre

Egy kísérletben részt vevők eredményei alapján arra lehet következtetni, hogy az L-karnitin segít az időskori mentális betegségek kialakulásának megelőzésében vagy megfékezésében. Mind az Alzheimer-kór, mind más okból eredő agysejtkárosodás esetén javulást figyeltek meg az érintetteknél. Hatására javítható az emlékezőképesség és javulnak a tanulási képességek.

A HerbaStarnál kapható L-karnitin tehát speciálisan zsírégetésre, izomfejlesztésre, az agy egészséges működésének megőrzésére alkalmas.


Irány a webshop!