Játéktároló dobozok, azaz ahova a játékok nyugovóra térnek

Ahogy telik az idő, úgy lepik el a lakást és a babaszobát az újabb és újabb játékok. Babák, kisautók, vonatok, plüssök milliói… Egy idő után minden szülőnek elege lesz a felhalmozott sokaságból. A hatalmas játéksereget az őket megillető helyre kell tessékelni, erre tökéletes hely számukra a játéktároló doboz.


Ezek aztán könnyedén segítenek majd a kicsit is rászoktatni a rendrakásra. A következőkben a különböző tárolókról és az általuk szerzett plusz helyekről lesz szó. Ha ti is túlcsordultok a játékoktól, tarts velünk!


Kisbaba az ágyikóba, pelus a szekrénybe, játék a tárolóba!


Mindennek megvan a maga helye. Ezt bizony akkor kell elkezdened megtanítani a kicsinek, amikor már totyog. Előtte még nem igazán tud segíteni a rendrakásban, ám amikor feláll és lépdelni kezd, kevés időd van arra, hogy belé neveld “a mindennek és mindenkinek megvan a maga helye” elvet. Ebben a korban kezd el a kicsi számára érdekessé válni a pakolás.


Biztos Te is tapasztaltad, hogy a tipegő és álló babák gyakran rendezik át a polcot. Leszedik az összes díszt, amit csak elérnek, amit nem érnek el, azt pedig le kell nekik venni! Majd amikor minden körülöttük pihen, indulhat az igazi móka, a dolgok visszapakolása!


Nos, ezt az elvet be kell vezetni a kipakolt kis milliónyi játéknál is! Na de melyik játék hova kerüljön?


Kövessétek a következőket!


A megannyi praktikus tároló méret szerint más-más játék számára készül. Legalábbis érdemes ezt elhinteni a kicsiben. A következő elvek a babák számára a leglogikusabbak, próbáljátok ki ti is!


A plüssjátékoknak mindenképp anyagtárolót adjatok! A plüssök puha játékok, ráadásul legtöbbjük élőlény a kicsik számára, ugyanolyan személy, mint ti vagy ő maga. Tehát a puha plüssöknek puha tárolóban a helyük. A különböző állatoknak - ha a kicsinek például megannyi plüssmacija van és csak néhány másmilyen állatkája - érdemes külön tárolót adni. Akik többségben vannak, azoknak érdemes egy saját tárolót kialakítani, akik kevesebben vannak, ők pedig mehetnek a másikba.


A műanyag játékoknak két helyet lehet adni. Néhányan - a kedvencek - feltelepedhetnek egy olyan polcra, amit a kicsi is elér. A többieket érdemes betenni egy műanyag vagy papír tárolódobozba! Az elv egyszerű: a műanyag is kemény játék, így ilyen dobozba kell kerülnie.


Van egy tároló, ami két funkciót képes egyszerre betölteni! Ez nem más, mint a zsebes tároló. Ezt érdemes feltenni a kicsi ágyikójára vagy a pelenkázóra. A felső részeket használd pelus, popsitörlő vagy pelenkázójáték tárolására, az alsókba pedig kerüljenek a kisebb, ám gyakrabban használt játékok!


Ahol csak egy, maximum két plüssnek van helye


Ne feledd, hogy a kicsi szereti ágyba vinni magával a legkedvesebb plüsseit. Ezt kerüld el, ugyanis a dolog elszabadulhat, és a végén nem marad majd hely a kicsinek. A kiságy szabálya legyen az, hogy maximum ketten aludhatnak a kicsivel! Így lesz valaki, aki megnyugtatja éjjel, mégis kényelmesen el fog férni!

Irány a webshop!