Innovatív, energiahatékony padlószigetelés fából

Miért kell padlószigetelést alkalmazni minden új építésű és felújított ingatlanban? Az építkezések során világszerte több évtizede törekszenek a megfelelő épületszigetelés elérésére. Ennek igen fontos része a padlószigetelés, hiszen nemcsak a falakat, hanem a mennyezetet és padlót is le kell szigetelni.Az ingatlanok felülete, azaz a szerkezeti építőanyagok nem túl jó szigetelők. A kő, beton vagy tégla meglehetősen jól vezeti a hőt, és ezért az ingatlan hőháztartása szinte ellenőrizhetetlenné válik megfelelő szigetelés hiányában.


A szigetelésre legtöbb esetben az elmúlt évtizedekben EPS-t vagy hungarocellt használtak, ami olcsó és nagyon jó szigetelő. A probléma ezekkel az alapanyagokkal az, hogy nem elég hosszú életűek, és a gyártásuk, felhasználásuk során számos káros anyagot bocsátanak ki. Az életciklusuk végén nem újrahasznosíthatók, veszélyes hulladékként kell kezelni ezeket.


Ha az otthonunkban műanyagokat használunk a szigetelés biztosítására, akkor számolnunk kell a lebomló hungarocell és EPS anyagokból szivárgó gázokkal. Ezek nagyon kis mértékben bekerülnek a lakóklíma levegőjébe, és ezeket a lakók belélegzik.


Senki sem szeretne egészségtelen lakóklímában élni, és érthető, hogy szeretnénk elkerülni a káros anyagok belélegzését. Súlyosan károsíthatja az egészségünket, ha hosszú távon ilyen anyagokkal lépünk kapcsolatba.

Létezik alternatív környezetbarát padlószigetelés?


Ha nem akarunk műanyagokat felhasználni az otthonunkban, akkor a fából készült szigetelőanyagokat válasszuk padlószigetelésre. A padlószigetelés nagyon fontos összetevője az otthonok szigetelésének.


Egy megfelelően szigetelt padló akár két-három fokkal is növelheti a hőérzetet. Ennek segítségével jelentősen csökkenthetjük a fűtésre felhasznált energia mennyiségét, csökkentve ezzel a fűtésszámlát.


Miből készülnek a környezetbarát farost hőszigetelő anyagok?


A környezetbarát padlószigetelés lépésálló farost hőszigetelő lapokból áll, amely gyártása és hasznosítása során nem bocsát ki káros anyagokat. A farost egy ledarált, fából álló préselt lap, amelynek keménysége és élettartama lehetővé teszi a hatékony padlószigetelésre való felhasználását. A fa hőátadó képessége meglehetősen alacsony, és vetekszik a műanyag szigetelőanyagokéval. A nagy előnye a tiszta és megújuló energiaforrás, amely nem szennyezi a környezetet és időről időre újrahasznosítható.

Mennyire hatékonyak a farost hőszigetelő anyagok?


A szabályozás 0,03 W/m.k hőátbocsátást határoz meg minimális értéknek, amelyet a farost szigetelőanyagok magasan felülmúlnak. Érdemes körülnéznie a piacon, hogy megtalálhassa az ideális szigetelőanyagokat az otthona számára. Ha a hosszú távú megoldásokat keresi, akkor a farost hőszigetelő anyagok ideálisak lehetnek az Ön számára. Használjon farost hőszigetelő anyagokat műanyag helyett.


Irány a webshop!