Így történjen a rosaceás bőr kezelése

A rosaceás bőr jellemzője, hogy a bőrön 3-4 mm átmérőjő vörös foltok jelennek meg az orr és az orcák területén, amely kitágult hajszálerekkel párosul. Nemcsak kellemetlen, de esztétikailag sem túl előnyös, így az ilyen bőrrel küzdők igyekeznek a lehető leghatékonyabban kezelni a területet.


A 30 és 50 év közötti nőknél gyakrabban előfordul, valamint kísérője lehet a száraz vagy a zsíros bőrnek is. Kezelése csakis célzottan, erre szolgáló termékek segítségével történhet meg! Nézzük meg, hogyan érdemes ápolni!


A rosaceás bőr kialakulásának okai


A pontos okok nem határozhatók meg egyértelműen, azonban van számos tényező, amely hajlamosít rá. Ilyen például a hőmérsékletváltozás, vagy a fűszeres, nehéz ételek fogyasztása. De hormonális okok, egyenetlenségek és emésztési problémák (savtúltengés, reflux, bizonyos baktériumok és gombák) is állhatnak a probléma kialakulásának hátterében, illetve genetikai okok is hajlamosíthatnak rá.


Kezelésére a SzépségCenter webshop rosacea, kipirosodás és ekcéma elleni kozmetikumai a legalkalmasabbak. A tapasztalatok szerint ezek mind megelőzésre, mind pedig a már kialakult probléma szinten tartására kiválóan alkalmasak.


Ezek a legjobb hatóanyagok a probléma kezelésére


Számos olyan összetevő létezik, amely jól kezeli a rosaceás bőrt. Ilyen például a vadgesztenye-kivonat, amely abszolút természetes, és alkalmas a kitágult hajszálerek összehúzására. A P-vitamin, vagyis a rutin javítja a hajszálerek áteresztő képességét, ennélfogva alkalmas arra, hogy a kitágult erekben felgyülemlett vért visszavezesse a keringésbe.


Vannak olyan nappali krémek is, amelyek jól kezelik a rosaceát, és csökkentik a láthatóságát is. A bennük lévő zöld pigmentek alkalmasak a pirosság elfedésére, UV-szűrő tartalmuk pedig megakadályozza a gyulladáskeltő, káros napsugarak bőrbe jutását.


Egyéb tudnivalók a rosaceás bőrrel kapcsolatban


Fontos annak figyelembevétele is, hogy a rosaceás bőr milyen alap bőrtípussal párosul. Ha az alap bőrtípus zsíros, akkor koncentrátumra és nappali krémre van szükség. Ha azonban inkább száraz, akkor nem szabad elfeledkezni az éjszakai krém alkalmazásáról sem!


A megfelelő eredmény csakis a megfelelő kozmetikumok rendszeres és következetes használatával érhető el. A koncentrátumot minden esetben helyezd a már megtisztított bőrre, de még a krém alá! Néhány pumpálásnyi adagot helyezz a problémás területre, majd finoman nyomkodd a bőrbe!


A rosaceás bőr kellemetlen tünetekkel jár, illetve esztétikai látványban sem túl előnyös. Kialakulását számos betegség és hajlam segítheti elő, a megfelelő kozmetikumok alkalmazásával azonban jól kezelhető. Ha segítségre szorulsz a termékek kiválasztásával és használatával kapcsolatban, kérd szakértő segítségét!


Irány a webshop!